Toskakattega pohlakook

Kaneeli ja nelgiga maitsestatud plaadikook pohladega, mida katab karamelline mandlikate.

Kogus
15 ruutu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g võid

3 muna

170 g suhkrut (2 dl)

220 g nisujahu (4 dl)

1.5 tl küpsetuspulbrit

1 tl kaneeli

0.25 tl nelki

1 dl piima

200 g pohli (4 dl)

Toskakate:

100 g võid

125 g suhkrut (1.5 dl)

3 sl nisujahu

1 dl 10% või 35% rõõska koort

160 g MEIRA mandlilaaste

Valmistamine

Sulata või, lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega jahu, küpsetuspulber, kaneel ja nelk omavahel, sisa vaheldumisi sulavõi ja piimaga munavahule.
Kummuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjuplaadile (30 x 40 cm).
Puista peale pohlad ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Mõõda katteained potti. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb.
Jaota segu eelküpsetatud koogipõhjale.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas veel 15 minutit, kuni toskakate on kaunilt kuldne.
Lase koogil jahtuda, siis lõika terava noa abil ruutudeks.

LISA KOMMENTAAR

Jeti
postitatud 12.05.2014 08:30

Väga mõnus kook tuli ja sai sooja vastuvõtu. Maitseb hästi ka järgmisel päeval. Kasutasin külmutatud pohli, mida sel aastal kuidagi palju kappi ootama on jäänud.