1-1.2 kg küülikuliha (ehk 1 tükeldatud noor küülik)
125 g hakitud soola- või suitsupeekonit
1 sl õli
1 suur sibul
2-3 suurt porgandit
4 tükeldatud varssellerit
värske tüümianioksake
3 dl naturaalset kuiva siidrit (nt Saku "Pilvine Õun")
1 sl mett
soola ja musta pipart
Tükelda puhastatud küülik: esmalt lõika suure noaga koivad kere küljest lahti, siis esikäpad. Ribide juures on "õhukesed naharibad" - need lõika ka lahti. Siis lõika ribiosa lahti - seda hiljem ei söö, aga võib hautisesse maitseks panna. Lõpuks lõika seljaosa kaheks ristipidi.
Lõika peekoniribad kuubikuteks. Koori porgandid ja sibulad, lõika paksudeks viiludeks. Lõika sellerivarred paari cm pikkusteks juppideks.
Kuumuta õli paksupõhjalises suures pannis. Prae peekonikuubikud kuldseks, siis tõsta need vahukulbiga potti.
Lisa pannile jaokaupa küülikutükid ning pruunista need ümberringi. Tõsta potti.
Rösti pannil ka sibula- ja porgandiviilud, siis tõsta need koos selleriga potti.
Lisa potti loorberilehed, tüümian, maitsesta soola-pipraga, lisa lusikatäis mett. Kalla potti siider ning vajadusel lisa veidi vett - liha peaks napilt kaetud olema.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase lihal podiseda tasasel tulel umbes 1 tund ja 15 minutit, kuni küülik on täiesti pehme. (Olenevalt küüliku vanusest võib see kauem aega võtta).
Serveeri koos kartulipudruga, peale tõsta ohtralt hautiseleent.
Retsept on mugandatud Hugh Fearnley-Whittingstalli raamatust "The River Cottage MEAT Book" (Rabbit stew). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE, kes serveeris rooga koos clapshot'i ehk kaalika-kartulipudruga.
Küülikuhautis siidriga
Siidris hautatud lihtne küülikuroog. Soovi korral küpseta rooga hoopis 120-kraadises ahjus kaanega ahjupotis, aga siis läheb selle valmistamisega natuke rohkem aega.