Küülikuhautis siidriga

Siidris hautatud lihtne küülikuroog. Soovi korral küpseta rooga hoopis 120-kraadises ahjus kaanega ahjupotis, aga siis läheb selle valmistamisega natuke rohkem aega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
poolteist tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1-1.2 kg küülikuliha (ehk 1 tükeldatud noor küülik)

125 g hakitud soola- või suitsupeekonit

1 sl õli

1 suur sibul

2-3 suurt porgandit

4 tükeldatud varssellerit

2 loorberilehte

värske tüümianioksake

3 dl naturaalset kuiva siidrit (nt Saku "Pilvine Õun")

1 sl mett

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tükelda puhastatud küülik: esmalt lõika suure noaga koivad kere küljest lahti, siis esikäpad. Ribide juures on "õhukesed naharibad" - need lõika ka lahti. Siis lõika ribiosa lahti - seda hiljem ei söö, aga võib hautisesse maitseks panna. Lõpuks lõika seljaosa kaheks ristipidi.

Lõika peekoniribad kuubikuteks. Koori porgandid ja sibulad, lõika paksudeks viiludeks. Lõika sellerivarred paari cm pikkusteks juppideks.

Kuumuta õli paksupõhjalises suures pannis. Prae peekonikuubikud kuldseks, siis tõsta need vahukulbiga potti.

Lisa pannile jaokaupa küülikutükid ning pruunista need ümberringi. Tõsta potti.

Rösti pannil ka sibula- ja porgandiviilud, siis tõsta need koos selleriga potti.

Lisa potti loorberilehed, tüümian, maitsesta soola-pipraga, lisa lusikatäis mett. Kalla potti siider ning vajadusel lisa veidi vett - liha peaks napilt kaetud olema.

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase lihal podiseda tasasel tulel umbes 1 tund ja 15 minutit, kuni küülik on täiesti pehme. (Olenevalt küüliku vanusest võib see kauem aega võtta).

Serveeri koos kartulipudruga, peale tõsta ohtralt hautiseleent.

Retsept on mugandatud Hugh Fearnley-Whittingstalli raamatust "The River Cottage MEAT Book" (Rabbit stew). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE, kes serveeris rooga koos clapshot'i ehk kaalika-kartulipudruga

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.03.2016 20:46

Igati mõnus roog, siin üks foto ka:

Ilse
postitatud 20.03.2016 14:15

Mina vett ei pannud ja seega läks siidrit 2 pudelit;) Väga maitsev sai !