Rabarbrimuffinid

Apelsiniga timmitud rabarbrimuffinid.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g võid

150 g pruuni suhkrut - nt

heledat muscovadot või fariinsuhkrut

2 muna

1 apelsini riivitud koor

1.25 dl piima

3 dl nisujahu

1.5 tl küpsetuspulbrit

200 g rabarbrit

Valmistamine

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad.

Lisa apelsinikoor, piim ja jahu-küpsetuspulbri segu. Sega tainas kiirelt ühtlaseks. Lisa tükeldatud rabarbrid.

Tõsta tainast metallist võitatud muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Angeelika Kangi retsept ilmus ajalehes Eesti Ekspress (2009)

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 05.05.2010 23:22

Maitse poolest on need muffinid mõnusalt hapukad. Kuna mitmel muffinil vajusid rabarberid põhja, siis oli neid raske muffinivormist välja saada. Järgmisel korral kasutan kindlasti paberist muffinivorme.

Pille
postitatud 08.05.2017 10:34

Koogi Kata pilt:

Põrnikas
postitatud 24.06.2013 21:37

maitse mõnus, aga vormist tõesti raske kätte saada (kasutasin pabervorme ka)

Vernanda
postitatud 07.07.2017 13:11

Toetudes varasematele seisukohtadele, et rabarberid põhja vajusid, panin mina nad peale, mistõttu nad ei vajunud ka põhja ;)

Hexy
postitatud 15.05.2020 22:32

Apelsini ei lisanud, aga piknikulaualt haihtusid sellegi poolest kiiresti.