Piparkoogikõrsikud sinihallitusjuustudipiga

Piparkook+sinihallitusjuust on põhjamaades väga levinud kooslus. Kui piparkoogitainast grissini-kõrsikuid küpsetada ei viitsi, siis võid kasutada valmis piparkooke.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g piparkoogitainast või valmis piparkooke

Dipikaste:

100-150 g 35% rõõska koort

100-150 g toasooja sinihallitusjuustu

Valmistamine

Kui soovid serveerida sinihallitusjuustudippi piparkoogikõrsikutega, siis võta piparkoogitainast kastanimunasuuruseid tükke ning rulli need kergelt jahusel laual umbes 1 cm läbimõõduga kõrsikuteks.

Tõsta küpsetusplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit, kuni piparkoogid on küpsed. Eemalda ettevaatlikult küpsetusplaadilt ning lase jahtuda.

Sinihallitusjuustudipi jaoks mikserda toasoe sinihallitusjuust umbes poole rõõsa koorega pehmeks, siis sega juurde ülejäänud rõõsk koor.

  • Lihtsam variant: võta valmis piparkoogid ning serveeri sinihallitusjuustukreemiga. 

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.12.2015 18:29

Mitme-mitme aasta tagune foto:

Kaare
postitatud 14.12.2015 08:56

Hea juustuga väga mõnus kooslus - soolane, magus, vürtsikas :)