1.75 dl vett
75 g võid
0.5 tl soola
120 g nisujahu (2 dl)
3 suurt muna
100 g verivorsti
Kuumuta potis vesi, või ja sool keemiseni, siis tõsta kohe tulelt, kalla juurde jahu ning sega kiiresti läbi. Tõsta pott uuesti tulele ning "keeda" keskmisel kuumusel puulusikaga segades umbes 2 minutit, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ning ühtlase palli moodustab.
Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda (umbes 5 minutit). Sega ükshaaval hoolega segades juurde munad. (Võid teha seda nii käsitsi kui ka elektrimikseriga).
Viimasena sega juurde hakitud verivorst ning sibulalaastud.
Tõsta tainast kahe supilusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni profitroolid on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud.
Idee lisada keedutainapallidesse on Nami-Nami kasutaja Ilsult.
Lihtsalt ülihead!!!
ei tekitanud emotsioone :)
Väga huvitav ja samas lihtne. Sai järgi proovitud ja kõigile maitses :D Mul muidugi tulid pruunid käkid kuna purustasin verivorstid köögikombainis ja kogu keedutainamass värvus vastavalt tänu sellele, aga maitset see ei rikkunud. Aitähh hea idee eest!
Väga mõnusad!
kordamisele ei lähe
Sehr, sehr gut ! Eine estnische Version der burgundischen gougeres ! Unsere zum Teil frankophilen Gäste schätzen diese Blutwurstkugeln. Und dazu einen Pfälzer oder fränkischen Silvaner ... Beste grüße Krischan
Just lõpetasin küpsetamise, maitse on supperhea, aga kaubanduslik välimus jätab ikka soovida, vajusid kõik laiali pannile, nagu pannkoogid
Keedutainapallid verivorstiga
Keedutainast väikesed soolased küpsetised sobivad niisama suupisteks kui ka nt supilisandiks. Verivorst teeb need hästi jõuluseks.