Rosina-banaanikeeks

See on minu eestindus/mugandus populaarsest Nigella Lawsoni banaanikeeksist. Muuhulgas olen vähendanud üsna kõvasti suhkrukogust, jätnud välja pähklid ning rummi asemel leotasin rosinaid rummipõhises Vana Tallinna likööris.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g seemneteta rosinaid

50 ml Vana Tallinna likööri

180 g nisujahu (3 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

0.5 tl soola

100 g pehmet toasooja võid

125 g suhkrut

2 suurt muna

300 g purustatud banaani (u 3 tk)

Valmistamine

Sega rosinad ja Vana Tallinna liköör väikeses kausis. Lase paar tundi kuni üleöö paisuda.
Kuumuta ahi 170ºC.
Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool.
Hõõru suuremas kausis pehme või ja suhkur kohevaks. Lisa ükshaaval kloppides munad, seejärel püreestatud banaanid.
Sega juurde Vana Tallinnnas leotatud rosinad. Lisa jaokaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades.
Kalla tainas 23x13x7cm võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 180kraadise ahju keskosas 50-60 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase vormis jahtuda, seejärel lõika paksudeks viiludeks.


Vaata ka inspiratsiooniks olnud Nigella banaanikeeksi retsepti.
LISA KOMMENTAAR

ristl
postitatud 28.01.2010 12:31

Tegin korra rosinate ja Vana Tallinna likööriga - oli väga hea. Teine kord polnud rosinaid kodus, aga oli kuivatatud jõhvikaid. Asendasin rosinad jõhvikatega ja Vana Tallinna rummiga ja ausalt - oli veelgi parem.

Evushka
postitatud 04.05.2014 22:07

Tegin olude sunnil ilma banaanideta, suurendades aga või (125 g), jahu (3,5 dl) ja munade (3 tk) kogust. Rosinaid ei leotanud alkoholis. Tuli kohev ja laps ütles, et maailma parim keeks! :-)