Šokolaadi-mandlitrühvlid

Tumedast šokolaadist trühvlid mandlite ning alkoholiga. Sobivad hästi jõulukingituseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

175 g tumedat Fazeri šokolaadi

50 g pehmet toasooja võid

60 g tuhksuhkrut (1 dl)

50 g (jämedalt) jahvatatud mandleid

2-3 sl Amaretto mandlilikööri või konjakit

Veeretamiseks:

kakaopulbrit

Valmistamine

Sulata või ja šokolaad tasasel tulel. Sega juurde tuhksuhkur ja jahvatatud mandlid. Maitsesta Amaretto või mõne muu meelepärase alkoholiga. Pane segu külmkappi tahenema.
Vooli šokolaadimassist sobiva kujuga trühvlid ning veereta neid kakaopulbris*.

Säilita külmkapis õhukindlalt suletuna kuni 2 nädalat

* Kõige lihtsam on võtta lihtsalt suur karbitäis kakaopulbrit, trühvlid sinna sisse kukutada ja pärast välja noppida kahvli või lusika abil. Mina murdsin lusikaga lihtsalt tahenenud šokolaadimassist ebakorrapäraseid trühvleid.

Fotol olevate trühvlite valmistamiseks kasutasin Blossa mandariiniglögi (2009) ning hakitud mandleid, nii et trühvlid olid mõnusalt tükilised.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.12.2009 23:01

Kasutasin Amarettot ja veeretasin kuuma shokolaadijoogi pulbris.Kommid said mehe heakskiidu.Ise veel pole proovida jõudnud.

zoozi
postitatud 20.12.2009 00:24

Maitstud!Minu maitse jaoks natuke liiga magusad.