2 suurt muna
200 g suhkrut
250 g maitsestamata jogurtit
50 g õli
225 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kardemoni
100 g pohli
Klopi munad suhkruga kohevaks ja heledaks vahuks. Sega juurde jogurt ja õli.
Sega jahu, kardemon ja küpsetuspulber omavahel, sega õrnalt taina hulka.
Viimasena sega juurde puhastatud pohlad.
Kalla tainas võitatud rõngasvormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni keeks on läbinisti küps ja pealt kuldpruun.
Võta vorm ahjust välja, keera teistpidi ja lase veidi jahtuda (eralduv aur aitab koogil vormi küljest lahti lüüa). Siis eemalda koogivorm.
Serveerimiseks lõika keeks viiludeks.
Kasutasin Sunnuntai nisujahu ja peene jahvatusega täisteranisujahu segu (170 g + 50 g), Kikerikii mune, Olivia rapsiõli ja Saida maitsestamata jogurtit.
Keeks tuli väga mahlane ja maitsev. Suurele maiasmokale jääb vast suhkrut väheseks, raputasin üle tuhksuhkruga.
väga maitsev keeks! minu meelset vägagi magus, tegin peale hapukuse lisamiseks sidrunimahlast ja tuhksuhkrust glasuuri
Maitsev. Pohlade asemel kasutasin punaseid sõstraid ja kardemoni üldse ei kasutanud.
Kui tahad vähese vaevaga midagi head, siis on pohlakeeks õige valik!☺
Pohla-jogurtikeeks
Lihtne kardemonihõnguline keeks punavate pohladega. Sobib hästi tassikese tee kõrvale.