Pohla-jogurtikeeks

Lihtne kardemonihõnguline keeks punavate pohladega. Sobib hästi tassikese tee kõrvale.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt muna

200 g suhkrut

250 g maitsestamata jogurtit

50 g õli

225 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kardemoni

100 g pohli

Valmistamine

Klopi munad suhkruga kohevaks ja heledaks vahuks. Sega juurde jogurt ja õli.
Sega jahu, kardemon ja küpsetuspulber omavahel, sega õrnalt taina hulka.
Viimasena sega juurde puhastatud pohlad.
Kalla tainas võitatud rõngasvormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni keeks on läbinisti küps ja pealt kuldpruun.
Võta vorm ahjust välja, keera teistpidi ja lase veidi jahtuda (eralduv aur aitab koogil vormi küljest lahti lüüa). Siis eemalda koogivorm.
Serveerimiseks lõika keeks viiludeks.

Kasutasin Sunnuntai nisujahu ja peene jahvatusega täisteranisujahu segu (170 g + 50 g), Kikerikii mune, Olivia rapsiõli ja Saida maitsestamata jogurtit.

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 15.02.2010 15:28

Keeks tuli väga mahlane ja maitsev. Suurele maiasmokale jääb vast suhkrut väheseks, raputasin üle tuhksuhkruga.

liilia
postitatud 07.02.2012 09:35

väga maitsev keeks! minu meelset vägagi magus, tegin peale hapukuse lisamiseks sidrunimahlast ja tuhksuhkrust glasuuri

Liisi
postitatud 25.10.2013 13:40

Maitsev. Pohlade asemel kasutasin punaseid sõstraid ja kardemoni üldse ei kasutanud.

Erka
postitatud 12.04.2017 22:06

Kui tahad vähese vaevaga midagi head, siis on pohlakeeks õige valik!☺