Ingveri-peedisupp

Ingver lisab kiirele peedisupile mõnusalt sooja teravust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl õli

1 sibul

pöidlasuurune jupp ingverijuurt

500 g keedetud ja riivitud peeti

1 l köögiviljapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori sibul ja haki peeneks. Koori ingverijuur ning riivi peene riiviga. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja riivitud ingver ning kuumuta umbes 5 minutit.

Lisa keedetud ja riivitud peet, sega läbi. Lisa kuum puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda suppi tasakesi podisedes umbes 15 minutit,

Maitsesta vastavalt vajadusele soola-pipraga ja serveeri. Kõrvale paku mõnda krõbedat nisuleiba.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Sussi
postitatud 25.11.2009 07:55

Vihmastel ja pimedatel sügisõhtutel tahaks midagi head. Midagi, mis annab sooja ja kosutab. See supp sobib sellisteks õhtuteks väga hästi. Mulle väga maitses. Kerge ja mõnus. Ja ingveriga ma ei koonerdanud :)

helen
postitatud 27.12.2009 18:47

Panin supi peale veel röstitud saiakuubikuid ja minu meelest oli see üks parimaid suppe, mida saanud olen! Mehele-lastele ei maitsenud üldse.

Akaatsia
postitatud 02.01.2015 18:15

Kõigile maitses! Isegi lapsed sõid isuga

Mia
postitatud 11.03.2015 18:25

Väga maitsev ja särtsakas supp.