Üllatusmunad vutimunadega

Kana- või kalkunihakklihast tehtud vutimunadega täidetud "üllatusmunad" on maitsvad nii soojalt kui ka külmalt. Inglise keeles on sellised suupisted tuntud kui Scotch eggs ehk "šoti munad".

Kogus
12 tk (neljale kuni kuuele)
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

12 vutimuna

Hakkmass:

450 g mahedamaitselist hakkliha - nt

hakitud kanafileed või kalkuniliha

0.5 tl tšillihelbeid

soola ja musta pipart

Paneerimiseks:

nisujahu

2 lahtiklopitud muna

riivsaia

Frittimiseks:

(rapsi)õli

Valmistamine

Keeda vutimune 2 minutit, siis jahuta kiiresti külma vee all. Koori ning lase köögipaberil kuivada. Veereta jahus.

Hakkmassi jaoks sega kausis kana- või kalkunihakkliha, tšillihelbed, sool ja pipar. Sega mass ühtlaseks ning jaota seejärel kaheteistkümneks portsjoniks.
Klopi kanamunad väikeses kausis lahti.

Võta jahusse kastetud keedetud vutimuna, mässi hakkliha sisse. Veereta seejärel jahus, siis kasta lahtiklopitud munasse ning seejärel paneeri riivsaias. (Lihtsam on esmalt kõik munad hakkmassi sisse mässida, siis kõiki jahus veeretada, jne. Köök jääb veidi puhtamaks :))

Kuumuta väikeses potis umbes 5 cm õli kuumaks, seejärel prae hakklihapalle mõõdukalt kuumas õlis 7-8 minutit, kuni need on kuldpruunid ja läbinisti küpsed.

Lase köögipaberil veidi nõrguda, siis serveeri koos mõne (sooja) köögiviljasalatiga.

Pildi tegi Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

A
postitatud 15.09.2009 22:40

Aeganõudev tegemine, aga väga maitsev toit.

Meringue
postitatud 12.11.2009 19:45

Mõnus nikerdamine hea tulemuse nimel.

hmm
postitatud 17.11.2009 12:24

Kas selle nimi ei ole mitte Šoti munad? Ikka ju on. Miks siis selline veider nimi neil siin? Olen korduvalt teinud, küll kanamunadega, ääretult maitsvad.

Dee
postitatud 28.11.2009 22:17

@hmmm: Jah, ja seda on mainitud ju ilusti ka retsepti sissejuhatuses, et kes tahab, ütleb Šoti munad. Minu arust küll igati tore ja sobiv pealkiri, on ju üllatus sees. :D Käisin Nõmme turul, et tuua pontsakamaid vutimune. Polnudki nii palju jamamist, kui algul retsepti lugedes tundus. Väga maitsvad. Ma olen suur vutimunade fänn ja kuna alati on südametunnistuspiinad, kui neid hulgi söön, siis see retsept on mulle päästerõngaks. :D

Hexy
postitatud 20.09.2014 09:41

Mul oli kodus seahakkliha kui seda retsepti tegema asusin. Tulemus meie perele väga wow efekti ei tekitanud, äkki kanahakklihaga oleks parem olnud?