500 g pärmi-lehttainast (nt Härmavili)
400-500 g tükk röstitud kõrvitsat
200 g fetajuustu
peotäis kõrvitsaseemneid (nt Germund)
näpuotsaga tšillihelbeid
Kui kasutad külmutatud pärmi-lehttainast, siis lase sel esmalt külmkapis või toatemperatuuril sulada.
Rulli tainas kergelt jahusel laual veidi suuremaks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga umbes 1 cm kaugusele servadest kerge sisselõige - siis kerkivad servad paremini.
Rösti kõrvits näiteks selle retsepti järgi. Laota lehttainaplaadile (sisselõikest sissepoole) röstitud kõrvitsakuubikud, tükeldatud fetajuust ja kõrvitsaseemned, soovi korral puista peale ka veidi tšillihelbeid. Nirista peale veidi oliiviõli, soovi korral lisa maitserohelist (mina panin punet).
(Soola-pipart võid ka lisada, aga pea meeles, et fetajuust on soolane ning kõrvitsa röstimisel juba lisasid maitseaineid).
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni lehttainas on kenasti kuldpruun.
Serveeri soojalt või jahtunult.
Lisasin tshillihelbeid ja hakitud küüslauku, hästi maitsev oli.
oli tõesti väga maitsev, soovitan soojalt
Mulle maitses!!
Isegi kõrvitsaseemneteta oli maitsev. Lihtne teha ka.
Võrratult lihtne retsept! Kahtlesin kõvasti lõpptulemuses, ent kuna mul oli ennem ootamatu külalise tulekut külmkapis ainsana nii fetajuust, kõrvits kui ka pärmilehttaigen, siis pikalt ei mõelnud ja tegin piruka valmis. Meeldis kõikidele väga. Kindlasti pakun seda külalistele veel. Kõrvitsaseemned annavad väga hea maitsenüansi juurde. Võibolla proovin järgmine kord lisada ka natuke küüslauku või punast sibulat.
Väga maitsev! Lisasin päikesekuivatatud tomateid 4 tk (annavad sarnast soolasust, nagu fetajuust, lisaks maitsega oliivõli), 1 punase sibula ja 1 küüslaugu küüne. Tegin hariliku kõrvitsaga. Kõik kiitsid!
Röstisin kõrvitsa apelsini pipra ja tšilliga... ja taigna peale määrisin veidike toorjuustu muidu sama... väga hea tuli...
Tõesti maitsev pirukas. Aga mulle tundub, et mitu korda pole mõtet kõrvitsat röstida. Päris pudruks läks piruka peal. Või siis jätta pisut kõvemaks algul.
Röstitud kõrvitsa ja fetajuustu pirukas
Kõrvitsat on hea röstida suurem kogus korraga. Osa võib niisama ära süüa, osa võib piruka sisse panna. Siin on üks lihtne ja hea pirukaretsept. Mina kasutasin muskaatkõrvitsat - sel on kaunim värv ja mõnusam maitse, aga tavaline kõrvits sobib ka!