Ahjus röstitud muskaatkõrvits tšilli ja tüümianiga

Röstitud kõrvits sobib lisandiks erinevate roogade kõrvale, ent sellest võib teha ka pirukat, võileivamääret või salatit. Eriti kaunis jääb tumeoranži viljalihaga muskaatkõrvits.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

muskaat- või tavalist kõrvitsat

oliiviõli

soola ja musta pipart

viilutatud punast tšillit või tšillihelbeid

paar oksa tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Lõika kõrvits ampsusuurusteks tükkideks. Laota ahjupannile, nirista peale oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga, ent võid lisada ka tšillihelbeid või viilutatud tšillit, tüümiani vms. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit, kuni kõrvits on pehme.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Aari
postitatud 16.12.2009 14:25

Lihtne, kiire ja maitsev. Riivisin ahjusoojale kõrvitsale veel parmesani peale ja oligi mõnus kerge kõhutäis valmis.

Seakass
postitatud 21.02.2016 21:49

Ülimaitsev! Kasutasin tavalist kõrvitsat ja lisasin veidi kuivatatud tüümiani ning jahvatatud muskaatpähklit. Meespoolele ka maitses üllatuslikult :)