200 g nisujahu
100 g võid
1 muna
Kate:3 sl Dijoni sinepit
3 sl hapukoort või 35% rõõska koort
5-6 keskmise suurusega tomatit
külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Valmista esmalt pirukatainas. Sega jahu, sool ja või köögikombainis ühtlaseks peeneks puruks. Siis lisa muna, sega paar korda. Sõtku tainas käte abil ühtlaseks, suru võitatud 26 cm pirukavormi põhjale ja külgedele. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Sega sinep ja rõõsk või hapukoor ühtlaseks, määri eelküpsetatud pirukapõhjale. Lõika tomatid umbes 5 mm viiludeks ning laota pirukale*. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni tomatid on pealt küpsenud.
Nirista pirukale veidi oliiviõli, puista üle värske pune või tüümianiga ja serveeri soojalt või jahtunult.
Väga maitsev pirukas, Midagi sinepisõpradele :) Ülilihtne teha.
väga mõnus mure tainas oli, ja mulle meeldis ka tugev sinepimaitse.
Kasutasin Kumato tomateid. Mulle ja abikaasale maitses väga, emale maitses ka, aga tema jaoks oli liiga sinepine ja sõbranna ei suutnud üldse süüa, kuna talle ei maitse sinep.
SOOVITAN!!! Järgi proovitult on VÄGA HEA Felixi Inglise sinep 35% vahukoorega. Järgm kord asendan või tõenäoliselt mingi hea margariiniga ning teen midagi hapukooremuretaigna taolist alla. Aga PROOVIGE:)
Tegin üleeile seda sinepist tomatipirukat- maitses nii hästi, et sõime kõik korraga ära! :)
Röstitud tomati pirukas
Prantsusepärane imelihtne soolane pirukas, mis tänu sinepile on väga maitseküllane. Kasuta hooajalisi kodumaiseid tomateid - siis saad eriti maitsva piruka.