Rootsi lihapallid

Vürtspipraga maitsestatud hakklihapallid sobivad nii kartulite, makaronide, riisi kui ka erinevate salatite lisandiks. Ja loomulikult ka suupisteks. Mul meeldib lihapalle ahjus küpsetada.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g (kodust) hakkliha

1 dl riivsaia või riivleiba

1.5-2 dl 10% rõõska koort või piima

1 väike riivitud või hakitud sibul

1 muna

1 tl soola

0.5 tl jahvatatud vürtspipart

Valmistamine

Sega riivsai või -leib rõõsa koorega ja lase 5-10 minutit paisuda.

Sega hakkliha, muna, sool ja vürts, lisa riivsaiasegu ja sega ühtlaseks. 

Niisuta käed külma veega ja vormi hakkmass lihapallikesteks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni lihapallid on kuldsed ja seest küpsenud.

Nipid ja soovitused:

  • Loomulikult võid lihapalle ka jaokaupa pannil võis praadida. Raputa panni aeg-ajalt, et lihapallid pruunistuksid ühtlaselt. Kui lihapallid on pruunikad, siis alanda kuumust ja prae lihapalle veel 5-10 minutit, kuni need on ka seest küpsed.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 05.09.2016 16:37

Ühed parimad lihapallid, mida teinud olen! Rõõska koort ei olnud, tegin piimaga.

Sylvester
postitatud 14.09.2016 16:20

Olen pikka aega püüdnud leida head, seda õiget, lihapallivalemit. Olen otsinud kivi alt ja mägede tagant - ei kusagil! Nüüd olen ajarattaga pedaalinud tulevikku. Lihapallitulevik on täna siin ja praegu! Lihapallide Tesla, lihapallide Apple, lihapallide Hiina majandus. Kui ma oleksin toit, tahaksin olla täpselt nagu need lihapallid.

Karlsson
postitatud 29.09.2016 14:46

küll on kirglik ja hingest tulev kiidukõne lihapallikestele,oli plaanis täna pasta hakklihaga, aga tulevad hoopis lihapallikesed...

ain@maaalune.com
postitatud 04.02.2017 21:22

Kas keegi on seda "good deem" jahu asendanud ka mandlijahuga+

Pille
postitatud 04.02.2017 21:38

Ain, ma usun, et see töötaks küll, mandlijahu seob päris hästi.

Luigeke
postitatud 01.07.2017 15:44

Tegin ära. Vürtspipra maitset pole tunda (võiks siis kogust suurendada). Aga teine kord võiks uuesti küll teha. Ei saa aru, millest Ain räägib. Jahu pole siin mainitud.

Luigeke
postitatud 01.07.2017 16:33

Tegelt ma ikkagi ei teeks neid teist korda. Hea kohevusega, aga iseloomutud. Parem siis juba keftat või hakklihapalle karrikastmes teha.