4 dl nisujahu
1 dl käesooja vett
40 g sulatatud võid
0.5 tl soola
Vahele:50 g võid
0.5 dl riivsaia
Täidis:700 g värskeid või külmutatud kirsse
1 sl rummi
1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
Määrimiseks:40 g sulatatud võid
Peale:Sõelu jahu suurde kaussi ja tee keskele süvend. Kalla süvendisse omavahel segatud vesi, sulavõi ja sool. Sega kõik ühtlaseks tainaks ja jätka sõtkumist laual, kuni tainas on elastne ja läikiv.
Pintselda tainapall õliga ja aseta kaanega suletavasse kaussi. Tõsta kauss umbes pooleks tunniks soojaveevanni.
Rulli "puhanud" tainas kergelt jahusel laual piklikulks õhukeseks plaadiks.
Sulata pannil või, lisa riivsai ning prae pidevalt segades 5 minutit. Lase jahtuda.
Täidise jaoks sega kividest puhastatud või sulatatud kirsid rummi, vanillsuhkru, suhkru ja kaneeliga.
Määri lahtirullitud tainale esmalt riivsaiasegu ja selle peale kirsitäidis. Tõsta tainas lühematest servadest veidi täidise peale ja keera pikkupidi rulli.
Aseta struudel võiga määritud ahjupannile, pintselda üle ühe osa sulavõiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Vahepeal pintselda struudlit veel järelejäänud sulavõiga.
Sõelu ahjusoojale struudlile peale tuhksuhkrut.
Retsept on 100 rooga sarja raamatust "Kirsi- ja ploomikoogid. Magustoidud". (Angeelika Kang, Pille Enden, Lia Virkus). Pildi tegi LIINA.
Ma tegin eile kirsistruudlit. Mul polnud riivsaia ja asendasin selle kaerahelveste ja purustatud mandlitega. Muidu oli kõik väga kena ainult, et kuna mul retsepti ei olnud nina ees, siis panin seda kaerahelbe-mandli segu silma järgi ja 0,5dl asemel läks seda julgelt 1,5 dl ja seda oli selgelt liiga palju. See ei jäänud kahjuks mõnus krõbe, nagu ma lootsin. Natuke taignane. Kuid hea oli siiski.
Proovisin ka järgi ning väga maitsev sai. Meeldis, et oli mõnusalt hapukas ja mahlane.
Kirsistruudel
Kirsistruudlit võib valmistada aastaringselt, sest täidisesse sobivad hästi ka külmutatud kirsid. Struudel on parim soojalt koos vanillijäätise või vahukoorega.