500 g suviseid marju - nt
4 sl demerara pruuni suhkrut
8-10 viilu rosinasaia
1 tl jahvatatud kaneeli
25 g pehmet võid
Serveerimiseks:hapukoort või jogurtit
Pane 3/4 marjadest keskmise suurusega ahjuvormi. Püreesta ülejäänud marjad köögikombainis, sega 2 sl suhkruga ning kalla vormi pandud marjadele.
Määri rosinasaiaviilud võiga, siis lõika diagonaalselt kaheks. Laota saiaviilud marjadele, puista peale kaneel ja ülejäänud suhkur.
Kata vorm fooliumiga ning küpseta 10 minutit. Siis eemalda foolium ja küpseta veel 5 minutit, kuni saiaviilud on krõbedad ja marjad läbi kuumenenud.
Serveeri nt hapukoore- või jogurtisilmaga.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Good Food (August 2009, Fruity summer Charlotte). Pildi tegi Kaare.
Ei oodanud, et tulemus nii hea võiks olla! Kergelt hapukad marjad (punased sõstrad, vaarikad ja mustikad) ning pealt krõbedad ja alt marjavedelikuga imbunud saiaviilud sobisid hästi vahukoorega.
Jälle leidis kinnitust ütlus - lihtsuses peitub võlu! <p>Uskumatult hea! Rosinasaiad läksid pealt nii mõnusasti krõbedaks ja all mahlased marjad. Mmmm... Kasutasin külmutatud vaarikaid ja mustikaid.</p>
Briti saiavorm marjadega
Rosinasaiast ja värsketest marjadest tehtud saiavorm brittide moodi.