4 suurt muna
100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
60 g nisujahu (u 1 dl)
50 g kartulitärklist (u 1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Vahele:2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
250 g kohupiima
300-400 g värskeid maasikaid
Kaunistuseks:värset münti
Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*
Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim. Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tükeldatud maasikad.
Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).
Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all. Kaunista tuhksuhkru, maasikate ja nt mündilehekestega.
olen teinud kaks korda selle suve jooksul ja võin väita, et see on kindlalt parim rullbiskviidi retsept! väga lihtne rulli keerata jne. ja väga maitsev!
Väga maitsev!Kiidusõnad ka vanemalt pojalt:)
Olen nüüd kaks korda teinud ja õnnestub ikka kohe väga hästi. Biskviit ei lähe katki ja maitseb lausa...noh, nagu maasikad, vahukoore-kohupiimasegu ja värske biskviit ikka maitsevad. Rannahooaja lõpuks olen raudselt 5 kg raskem:)
Väga maitsev, tegin vaarikatega.
Väga maitsev, aga järgmine kord ma paneksin rohkem vahukoort ja vähem kohupiima
meile ja me külalistele maitses väga. ainult veidi kannatlikum peab olema kui meie, kohe ei tasu sööma hakata, peaks külmas veidi läbi imbuma. kui kannatust üldse ei ole, siis soovitaks immutada mahlaga vms:)
Just lõpetasin koogi tegemise.Panin toorjuustu ja koore täidise maasikatega.Väga mõnus on.Suured tänud:)
väga hea biskviidi retsept:)
Parim rullbiskviidi retsept!Tänud,ei oska üeldagi mitme(kümne) küpsetuskorra eest ja alati on õnnestunud.
Mul tükib rullbiskviit ikka murenema aga selle retseptiga tuli välja kõik nagu peab. Aitähh hea retsepti eest.
Olen seda rullbiskviiti teinud korduvalt. Väga, väga maitsev! Ükskõik kellele ma ka ei paku, alati saab hetkega otsa. Pisut teistmoodi teen vaid täidise osa, sest enne kohupiima-vahukoorekreemi panemist laotan biskviidile maasikatoormoosi (ka talvel kasutan sügavkülmutatud toormoosi), see annab lisaks heale maasikamaitsele ka mõnusati mahlasust sest immutab kenasti biskviiti. Tänu toormoosile maitseb rullbiskviit ka südatalvel nii nagu oleks värskete maasikatega tehtud :)
Nostalgia!!! Ma tegin viimati rullbiskviiti oma 20+a tagasi... Tegin eile õhtul ja täna on tuba veel lõhna täis :) Lihtne, kiire ja ylimaitsev!!! Järgmine kord proovin ka biskviiti enne natukene moosiga niisutada ;) Teen seda kindlasti lähipäevadel ja nädalatel mitu korda veel!!!
Väga hea biskviidi retsept! Suured tänud! Kreemi tegin ainult oma maitse järgi ! :)
Väga hea. Tervele perele see maitses väga.
Tundub hea!
VOT SEE ON ALLES RULLBISKVIIT! see on nii maitsev kuigi tegin alles esimest korda! SOOVITAN VÄGA kõigile! </br>mina ise panin täidiseks vanilje kohupiima ja mustikaid!
Õnnestus hästi, maitses väga hästi :)
ise tehtud kõige parem-tõesti lihtne, odav ja kiirelt valmis
Täiesti super retsept, isegi mitte koogiarmastaja laps küsis juurde. Ületas ootuseid!
Kas olete kasutanud kohupiima pastat või tavalist kohupiima?
"Tavalist" kohupiima, H!
Tõesti hea retsept! Biskviit õnnestus selle retsepti järgi tehes esimest korda :) Vahele panin maasika toormoosi, mustikaid ha kohupiima-vahukoorekreemi. Tuleb teinekordki teha. Aitäh hea retsepti eest! :)
Mis suurusele plaadile ?
Enelin, sobib sellise täitsa tavalise köögiahju tavalisele ahjuplaadile - minul nt 35x40 cm, aga võib olla paar sentimeetrit siia-sinna see plaat.
Kohupiimapakid on 200 g,enam pole 250 g...panen vähem...
Kui rullbiskviit keeramisel katki kipub minema siis kata jahtumise ajaks niiske köögirätikuga ... jääb pehmem ja kergem rullida
Meil tuli väga huvitava kujuga rullbiskviit
Gordon, Teil on midagi nihu läinud tõesti. Biskviit paistab väga tihke, vist ei kerkinud eriti? Sai ahju panemisel liialt raputada või oli ahi liiga jahe?
Võin käsi südamel öelda, et see maitses paremini kui see välja nägi. Nagu ka üks kuulus inimene ütles, et sisemus on tähtsam kui välimus. Pean mainima, et ahi oli sama kuum kui saatana viha ja raev. Biskviit ka ei saanud kõvasti raputada kuna kandsin selle eest hoolt nagu see oleks minu salaviin. Biskviit kerkis kahjuks sama kõrgele kui minu n.ö mehe uhkus,till või pulk(võite seda ükskõik milleks nimetada)( minu mehe uhkus on kahjuks väga väike). Aga ausalt öeldes retseptil midagi valesti ei olnud asi oli lihtsalt minus.
läks aia taha, ei saanud paberit biskviidi pealt kätte :(
Kuidas keerata biskviit rulli, nii et täidis välja ei voola? Kui palju peab täidist panema.
Mulle meeldis rullbiskviidi kook kõht läks tühjaks
tore retsept, tütred teevad teist korda.
Hea
Rullbiskviit maasikate ja kohupiimakreemiga
Klassikaline suvine rullbiskviit, kus koheva biskviidi vahel on kohupiima-vahukoorekreem ning tükeldatud maasikad.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.