Martsipanitainas

Martsipani-muretainas sobib erinevate kookide ja pirukate valmistamisel tavalist muretainast asendama. Alltoodud kogustest saab piisavalt tainast kolme koogi jaoks.

Kogus
ca 1 kg
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g martsipani

250 g võid

2 suurt muna

500 g nisujahu (ca 9 dl)

Valmistamine

Kõige lihtsam on tainast valmistada köögikombainis. Pane või ja martsipan köögikombaini ning töötle lõiketeraga, kuni saad ühtlase segu.

Lisa munad ning jahu ning sega kiiresti läbi (väldi ülesegamist, sest siis muutub tainas kõvaks!). Võta tainasegu köögikombainist välja ning sõtku ühtlaseks.

Jaota tainas kolmeks umbes 350 g tükiks, suru lapikuks kettaks ning keera toidukilesse.Pane 30 minutiks külmkappi tahenema või sügavkülma.


Retsepte martsipani-muretaina kasutamiseks:

Pildi tegi MARI-LIIS.

LISA KOMMENTAAR