Täidetud kamapallid ehk kamaellod

Rafaello kompvekkidest inspireeritud kamamaius.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kamamass:

150 g kamajahu

100 g suhkrut

100 g võid

35 g kakaopulbrit

50 g püreestatud pohli või pohlamoosi

1.2 dl rõõska koort

Täidis:

25-50 g rosinaid

vett või alkoholi rosinate leotamiseks

50 g pohli

Paneerimiseks:

100 g pähkleid

50 g kookoshelbeid

Valmistamine

Leota esmalt rosinaid alkoholis või kuumas vees, kuni rosinad on paisunud.

Rösti kamajahu kuumal pannil või ja suhkruga. Sega juurde püreestatud pohlad, kakaopulber ja rõõsk koor. Lase massil paisuda.
Rösti pannil paneerimiseks mõeldud pähklid. Puhasta pähklid kestadest ja haki peeneks.

Jaota kamamass ühesuurusteks tükkideks, tõsta iga tüki keskele mõni pohl ja rosin ning vormi märgade kätega ühtlased pallid.

Veereta osa palle röstitud pähklites ja osa kookoshelvestes. Hoia kuni serveerimiseni külmas.

Retsept ilmus ajalehes SL Õhtuleht 23.2.2008, Nami-Nami jaoks tuunis ja pildistas toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 07.10.2014 18:28

Diabeetikutele: 100 grammis on 45 süsivesikut.

Katrin
postitatud 07.10.2014 18:36

NB! tegin ilma täidise ja paneeringuta.

Kaare
postitatud 23.02.2017 11:48

Üllatavalt maitsvad! Lastele meeldisid ka. Kookoshelvestega maitsesid meile rohkem, kui pähklipuruga.