150 g toasooja võid
100 g peeneteralist suhkrut
1 muna
250 g nisujahu
0.25 tl soola
0.5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:500 g rabarbrit
85-175 g suhkrut (1-2 dl)
Biskviitkate:4 suurt muna
4 sl suhkrut
4 sl nisujahu
Valmista esmalt liivatainas. Kui Sul on köögikombain, siis pane kõik ained köögikombaini ning sega ühtlaseks. (Kui köögikombaini ei ole, siis vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde muna ja alles seejärel sõelu juurde omavahel segatud kuivained.) Suru tainas pätsiks ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Siis rulli kergelt jahusel laual ahjuplaadi suuruseks ning tõsta koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on kergelt jumekas.
Haki rabarbrid ning sega suhkruga. Puista liivatainapõhjale.
Biskviitkatte jaoks vahusta munad suhkruga hästi tugevaks, kohevaks ja heledaks vahuks. Sõelu juurde jahu ning sega ettevaatlikult ühtlaseks. Kalla koogile.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni kook on läbi küpsenud ja biskviit pealt kaunilt kuldne.
Ei ole ammu ise rabarbrikooki teinud. Väga hea ja klassikaline kook. Panin oma maitse järgi rohkem rabarbrit et kook oleks mahlakam. Ja soojale koogile sobis ideaalselt ka vaniljejäätis kõrvale. Proovige.
Väga hea jäi, eelmise koogi peale ütles isa, et käib kah, selle peale, et vot see on õige rabarberikook ja kästi veel teha. Aga maamune tahaks ka õudsalt saada, kookidel oleks hulga ilusam väljanägemine.
Kui maamuna soovi, kirjuta mulle! Pean ise kanu, ja mune küll ja küll!
Meie kaubanduses on saada Linnu Talu kollased munad. Tallinnas näiteks hetkel Kaubamaja toidupoes. Ilusa kollase koogi saab :9
Birgit, kollased munad on need tõesti, aga taluga selle tavalises mõistes pole nendel munadel miskit pistmist ja kohe kindlasti pole need munad kollased seepärast, et need kanakesed kevadisel õuemurul rohelist rohtu söövad. Need vaesed kanad kasvavad kitsastes puurioludes ja pole kunagi värske õhu käes olnudki :( Nii et see pole päris see..
Nii on kahjuks, söödetakse mingit jama neile, et munakollased oleks kollased …
Kook tuli väga hea :) Kuigi rabarbrit sai veidi vähem, kui retseptis ette nähtud, aga rohkem polnud seda kuskilt võtta ka... Igajuhul soovitan rabarbrit pigem rohkem kui vähem panna, siis saab maitsvam.
Kui suur see plaat peaks umbes olema ?
Täna tegin ja imekombel kukkus jube hästi välja! Lasin põhjal enne natuke ahjus küpseda, peale seda oli kook u 20 minutit ahjus. Rabarberit panin pisut rohkem, kui retseptis ja oleks võinud veel panna. Loodan, et järgmine kord olen sama tubli ;) Soovitan!
Küpsetage põhi enne rabarberi pealepanemist korralikult läbi, muidu võib nätske jääda (rabarber annab kõvasti mahla välja). Maitset see ei muuda, aga lõigata ja tõsta on keeruline. Kook ise on klassika:)
Miljonite rabarberikookide hulgast parim retsept!
Superhea kook! Biskviidile panin 6-le munale 7spl-i jahu, et biskviit rabarberist tulenevast niiskusest kokku e vajuks. Rabarberile lisasin pisut küpsisepuru ja fariin ning tavalist suhkrut. Aga suur tänu nii hea retsepti eest.
Ma panin veel rabarberili kaneli ja natukene tärklist, vägä hea kook :)
Polnud seda kooki aastaid teinud, täna võtsin selle ette - ja see on tõeline klassika, selline hea retro kook. :D Panin päris palju suhkrut, sest meeldivad just magusama rabarberikoogid ja kaneeli panin ka mõnuga. :)
Kasutasin valmis tainast, lisasin ise tehtud biskviitkatte. Tulemus oli väga maitsev.
ahjupanni kattev kogus biskviiti sai 5 xl muna, 160g jahu ja 160g suhkrut.
laisk inimene võib põhja teha ka juubelitordijahust ja võist näpitud purust. Tavalist jahu ka natuke lisaks, muidu ehk liiga magus. Ja eelküpsetada muidugi. Suure plaadi peale läheb u 0,5pk pulbrit, u 175g võid ja 4 spl jahu (kui tundub liiga võine, siis võib jahu lisada). Ja katte jaoks läks mul 7-8 muna. Ma panen jahu suti vähem, et oleks õrnem. Ja osa biskviidist segan enne rabarberitega segamini. Aga raudselt on ka aegumatu klassika väga hea. Ma küll eelistan kui põhi on krõmps (seega küpsetuspulbrit ei kasuta) - nagu üks õige liivatainas olema peab (siinses retseptis pigem muretainas).
Olen seda korra teinud, julgen öelda, et väga hea maitsega ja lihtne kook.
nämmmm
Poole jahukogusest võib asendada kartulijahuga (tärklisega), tuleb õrnem biskviit.
Nami :) kaneel kuulub kindlalt minu koogi versiooni
Tegin originaalretsepti järgi ja minu lapsele see väga maitses.
Teen sellest gluteenivaba versiooni, sest lapsel on talumatus. Vahekorrad on samad nagu siin pakutud. Liivataigna põhja teen kaerajahuga. Biskviidile panen Shcär "Mix it" segu, sest see on tärkliselisem. Kook maitseb samuti nagu nisujahuga. Alati õnnestub ka :)
Mina asendasin nisujahu hirsi- ja kookosejahuga. Sai super!
Pakuks lausa 700 g rabarbrit. Tegin nii ja tundsin ise, et oleks võinud tsipa veel olla, aga sööjad jäid väga rahule.
Täna tehtud... õudsalt hea retsept :)
Juba valmis väga hea tuli!
Viis eile keele alla :) Täna läheb kordamisele ! Plaadi suurus on mul ka 28x35 ja retsept on supersobiv just sellele plaadile.
Tegin ka täna seda kooki ja olen täitsa õnnetu kohe - kook jõudis koos biskviitkattega olla ahjus mõned minutid, kui tundsin kahtlast lõhna - kook oli pealt juba täiesti tumepruun (mõne minuti pärast oleks päris kõrbenud juba olnud). Panin fooliumi peale ja hoidsin ahjus kokku 30min,põhi kõrbes ära :( kook on hädapärast söödav st ära visata ei tahtnud. Maitselt oli ka mitte kõrbenud osa väga hea ja tahaks kindlasti uuesti teha, aga ei tea kuidas, et enam nii ei juhtuks :(
Kulla küpsetaja, siis saab olla ahi ainult Sinu ahjust. Kui ahi oleks ka tegelikult 175 kraadi soe (pöördõhuga ahju puhul kasuta ca 20 kraadi jahedamat temperatuuri, ca 155), ei saa ükski biskviit minutitega ära kõrbeda, see on liiga madal temperatuur selleks. Ahjud valetavad tihti, kasuta kontrolltermomeetrit oma ahju paremini tundmaõppimiseks!
Olen viimase kõrbenud koogi omanik :) võtsin uuesti julguse kokku ja proovisin kooki veelkord teha - seekord võin endaga peaaegu rahule jääda :) :) rabarberit vast ainult lisaks veidi rohkem järgmine kord :)
Panin täidisesse 150g suhkrut, jäi hapu. Suhkrut peaks ilmselt ka katesse rohkem panema, väga hapu kook tuli kahjuks.
Perele väga meeldib!
Pildilolev kook küll selle retsepti järgi tehtud ei ole
Tegin täpselt retsepti järgi, ainult et kasutasin pealmises kihis pardimune. Imeline maitse! Ahjaa, rabarberit panin üle 600g
..ja panin vähemalt 800g rabarberit :)
Väga hea retsept. Vähendasin põhjas ja rabarberil suhkrut ja ei pannud üldse küpsetuspulbrit. Tegin rohkem biskviitkatet ka peale.
minul tuleb kook õhuke nagu liistakas. aru ma ei saa, miks langeb biskviit kohe kokku
Biskviitkattega rabarbrikook liivatainapõhjal
Klassikaline kevadsuvine küpsetis. Kui kasutada ehtsaid maamune, jääb biskviitkate uskumatult tumekollane.
Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.