150 g pehmet võid
150 g suhkrut
3 suurt muna
180 g nisujahu
2.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
2 tl jahvatatud kaneeli
4 sl piima
6 kuhjaga sl Nutella šokolaadi-pähklikreemi
50 g jämedalt hakitud sarapuupähkleid
Kata 20 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri võiga. Kui kasutad rõngasvormi (vt fotot), siis määri see võiga ja puista üle riivsaia või kakaopuruga.
Hõõru kausis või ja suhkur heledaks. Klopi ükshaaval juurde munad, siis sega juurde küpsetuspulbri ja kaneeliga segatud jahu ja piim. Sega ühtlaseks.
Kalla 1/3 segust koogivormi ja silu pealt ühtlaseks. Tõsta lusikaga peale Nutella-törtsukesi, keeruta vardaga tainas kergelt läbi. Kalla peale ülejäänud tainas, nii et Nutella oleks kaetud.
Puista peale hakitud pähklid (kui teed rõngasvormis, siis sega pähklid tainasse).
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund, kuni keeks on kerkinud ja kenasti kuldne. (Kui kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata küpsetamise ajal fooliumiga).
Lase vormis 10 minutit jahtuda, siis kummuta vormist välja, eemalda küpsetuspaber ja pööra keeks metallrestile jahtuma.
NB! Kook säilib tugevasti fooliumisse keeratult värske umbes nädala.
Retsept on tugevasti mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (March 2003, Cinnamon Nutella Cake).
Kaneelihõnguline Nutella-keeks
Lihtne ja maitsev kook, kus Nutella jätab tainasse kreemjad šokolaadilaigud.