Lihtne pohlakissell kohupiimakreemiga

Lihtsale pohlakissellile on maitseks lisatud veidi kaneelikoort.

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g värskeid või külmutatud pohli (2 dl)

5 dl vett

5 sl suhkrut (0.75 dl)

1 kaneelikoort

1 sl kartulitärklist + 0.5 dl vett

Serveerimiseks:

tavalist kohupiima või sojakohupiima

Valmistamine

Pane vesi, suhkur, kaneelikoor ja pohlad potti ning keeda tasasel tulelt, kuni suhkur on lahustunud ja pohlad pehmenenud. Maitse - vajadusel lisa veel suhkrut. Eemalda kaneelikoor.

Sega kartulitärklis vähese külma veega. Tõsta pott tulelt, sega tärklisesegu peene joana kisselli hulka, kisselli vispliga segades. Tõsta pott uuesti tulele ning kuumuta, kuni see paar korda "mulksub". Ära keeda, sest muidu veeldub kissell uuesti!

Jaota kissell magustoidupokaalidesse, puista peale veidi suhkrut.

Serveeri näiteks koos kohupiimakreemiga.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad kartulitärklise asemel maisitärklist, siis jäta kogus samaks, aga kuumuta kisselli keemistemperatuuril mõned minutid, kuni kissell pakseneb.
  • Kissell ise on veganlik, laktoosi- ja kaseiinivaba. Serveerimiseks kasuta sojakohupiima vm taimset alternatiivi.

Pildi tegi DAGRIS.

LISA KOMMENTAAR

Dagris
postitatud 20.04.2009 20:21

Lihtsalt ja kiirelt valmiv kerge kaneelinüansiga pohlakissell. Meie kohupiimakreem oli kerge banaanimaitsega - ka nii oli hea.