Pane vesi, suhkur, kaneelikoor ja pohlad potti ning keeda tasasel tulelt, kuni suhkur on lahustunud ja pohlad pehmenenud. Maitse - vajadusel lisa veel suhkrut. Eemalda kaneelikoor.
Sega kartulitärklis vähese külma veega. Tõsta pott tulelt, sega tärklisesegu peene joana kisselli hulka, kisselli vispliga segades. Tõsta pott uuesti tulele ning kuumuta, kuni see paar korda "mulksub". Ära keeda, sest muidu veeldub kissell uuesti!
Jaota kissell magustoidupokaalidesse, puista peale veidi suhkrut.
Kui kasutad kartulitärklise asemel maisitärklist, siis jäta kogus samaks, aga kuumuta kisselli keemistemperatuuril mõned minutid, kuni kissell pakseneb.
Kissell ise on veganlik, laktoosi- ja kaseiinivaba. Serveerimiseks kasuta sojakohupiima vm taimset alternatiivi.
Lihtne pohlakissell kohupiimakreemiga
Lihtsale pohlakissellile on maitseks lisatud veidi kaneelikoort.