1 l piima
4 muna
300 g nisujahu või speltapüüli
näpuotsaga soola
soovi korral paar lusikatäit suhkrut
50 g sulatatud võid või 0,5 dl õli
Serveerimiseks:vahustatud 35% rõõska koort
maasikamoosi või erinevaid marju
Klopi piima hulka munad ja sool, siis nisujahu, suhkur (kui kasutad) ja rasvaine. Lase pannkoogisegul pool tundi jahedas paisuda. Tainas on väga vedel!
Kalla võitatud või küpsetuspaberiga kaetud servadega ahjuplaadile ning ettevaatlikult tõsta ahjuplaat eelkuumutatud ahju. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni pannkook on kenasti kuldne.
Võta ahjust välja, lõika sobiva suuruse ja kujuga tükkideks. Serveeri vahukoore ja moosi või marjadega.
Kas siin retseptis peab tõesti olema liiter piima? Panin ise poole vähem, muidu oleks tainas lihtsalt minema jooksnud panni pealt. Kasutasin speltanisujahu, mõnus vaheldus tavalistele pannkookidele.
Kairi, tõepoolest liiter piima :) Tainas on üsna vedel ja pannile kallata tuleb ettevaatlikult ning panni ahju tõstes peab olema ettevaatlik, aga küpseb kenasti läbi poole tunniga.
Kasutaja Eeke on kunagi (juunis 2010) saatnud sellise pildi:
Lihtne ahjupannkook
Hea ja lihtne magustoit, populaarne Soomes. Serveeri vahukoore ja marjadega.