Kiire šokolaadivaht vahukommidega

Nigella Lawsoni kiire ja rammus magustoit.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g tillukesi vahukomme

50 g pehmet võid

150 g kvaliteetset tumedat šokolaadi (vähemalt 70% kakaod)

4 sl keedetud kuuma vett (60 ml)

2.75 dl 35% rõõska koort

1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Pane vahukommid, või, šokolaaditükid ja vesi paksupõhjalisse potti. Kuumuta tasael tulel, kuni kõik on sulanud. Tõsta pott tulelt.

Samal ajal vahusta rõõsk koor* vanilliekstraktiga paksuks vahuks ja sega veidi jahtunud šokolaadisegu hulka. Sega ühtlaseks.

Jaota šokolaadivaht nelja või kuue magustoidupokaali sisse (mahuga siis 125 kuni 175 ml) ja hoia serveerimiseni külmas. 

  • Algretseptis kasutatakse nn topeltkoort (double cream), mille rasvasisaldus on 48%, ent asja ajab ära ka meie vahukoor.

Loe veel:

Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (2007). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 06.03.2009 07:34

Maitses hea, aga minu jaoks oli natuke liiga rammus. Nii et palju ei jaksanud süüa.

Pille
postitatud 02.03.2017 14:37

Zoozi saadetud foto: