Nigella Lawsoni kiire ja rammus magustoit.
150 g tillukesi vahukomme
50 g pehmet võid
150 g kvaliteetset tumedat šokolaadi (vähemalt 70% kakaod)
4 sl keedetud kuuma vett (60 ml)
2.75 dl 35% rõõska koort
1 tl vanilliekstrakti
Pane vahukommid, või, šokolaaditükid ja vesi paksupõhjalisse potti. Kuumuta tasael tulel, kuni kõik on sulanud. Tõsta pott tulelt.
Samal ajal vahusta rõõsk koor* vanilliekstraktiga paksuks vahuks ja sega veidi jahtunud šokolaadisegu hulka. Sega ühtlaseks.
Jaota šokolaadivaht nelja või kuue magustoidupokaali sisse (mahuga siis 125 kuni 175 ml) ja hoia serveerimiseni külmas.
Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (2007). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Maitses hea, aga minu jaoks oli natuke liiga rammus. Nii et palju ei jaksanud süüa.
Zoozi saadetud foto:
Kiire šokolaadivaht vahukommidega
Nigella Lawsoni kiire ja rammus magustoit.