Pohla-kohupiimavorm

Saiakuubikutega pohla-kohupiimavormi võib serveerida nii soojalt kui ka jahtunult. Soojalt on see eriti maitsev koos klaasi külma piimaga :P

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

võid vormi määrimiseks

6-8 viilu (tahket) saia

200 g (külmutatud) pohli

500 g kohupiima või ricotta juustu

3 muna

1 dl 35% rõõska koort

2 dl suhkrut

2-3 sl apelsinikoorest sukaadi

Valmistamine

Lõika saiaviilud (võivad olla veidi tahked) kuubikuteks ning laota võitatud ahjuvormi. Puista peale (külmutatud) pohlad.

Sega ricotta või kohupiim, munad, rõõsk koor, suhkur ja sukaad* ühtlaseks, vala pohladele-saiakuubikutele.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni vormiroog on pealt kaunilt kuldne.

Nipid ja soovitused:

  • Sukaadi asemel võib kasutada ka nt riivitud apelsinikoort.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 11.03.2009 19:30

Mõnus kodune vorm, millesse võib pohlade asemel ka jõhvikaid panna.

Dee
postitatud 30.04.2009 22:53

Naudin siin hilisõhtul veel teist tükki kooki, sest see vorm on nii hea, et ei suutnud end keelata... Isegi mu mees, kes pole muidu suur pohlafänn, sõi isuga. Riivitud apelsinikoor jättis eriti hea maigu man. Kasutasin Põltsamaa ricottat. Tegin 26 cm läbimõõduga klaasvormis. Läheb kindlalt kordamisele. :))

Zoozi
postitatud 06.05.2009 07:38

Väga mõnus, ka pereliikmed kiitsid :)

Kriibukraabu
postitatud 23.09.2009 18:23

Meie pere lemmik. Kerge teha ja tõeliselt maitsev.

Monika T @ FB
postitatud 05.04.2013 20:51

tegin ja kasutasin vaarikaid, super hea:)

Annika Kits
postitatud 07.04.2013 12:08

Tehtud! Külmikute tühjendamise (vormi siise jõudsid nii kohupiima, toorjuustu kui ka kodujuustu jäägid) ja vana saia ära kasutamise idee eest suur tänu.

Ilse
postitatud 16.05.2016 16:02

Tõesti maitsev, aluseks olid kaks seisma jäänud croissanti ja kohupiima oli üks pakk, ülejäänud läks kodujuust. Ühesõnaga jäägid vormi ;) Väga maitsev !