võid vormi määrimiseks
6-8 viilu (tahket) saia
200 g (külmutatud) pohli
500 g kohupiima või ricotta juustu
3 muna
1 dl 35% rõõska koort
2 dl suhkrut
2-3 sl apelsinikoorest sukaadi
Lõika saiaviilud (võivad olla veidi tahked) kuubikuteks ning laota võitatud ahjuvormi. Puista peale (külmutatud) pohlad.
Sega ricotta või kohupiim, munad, rõõsk koor, suhkur ja sukaad* ühtlaseks, vala pohladele-saiakuubikutele.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni vormiroog on pealt kaunilt kuldne.
Mõnus kodune vorm, millesse võib pohlade asemel ka jõhvikaid panna.
Naudin siin hilisõhtul veel teist tükki kooki, sest see vorm on nii hea, et ei suutnud end keelata... Isegi mu mees, kes pole muidu suur pohlafänn, sõi isuga. Riivitud apelsinikoor jättis eriti hea maigu man. Kasutasin Põltsamaa ricottat. Tegin 26 cm läbimõõduga klaasvormis. Läheb kindlalt kordamisele. :))
Väga mõnus, ka pereliikmed kiitsid :)
Meie pere lemmik. Kerge teha ja tõeliselt maitsev.
tegin ja kasutasin vaarikaid, super hea:)
Tehtud! Külmikute tühjendamise (vormi siise jõudsid nii kohupiima, toorjuustu kui ka kodujuustu jäägid) ja vana saia ära kasutamise idee eest suur tänu.
Tõesti maitsev, aluseks olid kaks seisma jäänud croissanti ja kohupiima oli üks pakk, ülejäänud läks kodujuust. Ühesõnaga jäägid vormi ;) Väga maitsev !
Pohla-kohupiimavorm
Saiakuubikutega pohla-kohupiimavormi võib serveerida nii soojalt kui ka jahtunult. Soojalt on see eriti maitsev koos klaasi külma piimaga :P