Pidulik pirni-sinihallitusjuustusalat

Magusmaheda maitsega pirn ning pikantne sinihallitusjuust sobivad hästi selle piduliku eelroa valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

meelepärast lehtsalatit - nt

jääsalatit

tammelehesalatit

rukolat jm

4 ilusat pirni

150 g sinihallitusjuustu

Krutoonid:

külmpressitud oliiviõli

4 viilu ciabatta't või röstsaia

Salatikaste:

1 sl oliiviõli

0.5 sidruni mahl

soola ja musta pipart

1 tl vedelat mett või vahtrasiirupit

Valmistamine

Lõika sai nt piparkoogivormidega meelepärase kujuga tükkideks ning pruunista need mõlemalt poolt pannil oliiviõlis.

Sega kastmeained omavahel, maitsesta kergelt soola-pipraga. Murenda sinihallitusjuust väiksemateks tükkideks. 

Pese ja kuivata pirnid. Lõika igalt pirnilt alt viil ära, et pirn püsti püsiks, siis uurista soovi korral südamik välja. Lõika pirn 4-5 viiluks. 

Serveerimiseks sega salatilehed kergelt kastmega, siis tõsta igale taldrikule pirniviilud, viilude vahele aseta salatilehti ning juustutükikesi. Peale nirista ülejäänud kaste. 

Kaunista krõbedate krutoonidega ja serveeri. 

Retsepti koostas ja pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 06.07.2010 15:01

Tegin kogusest poole ja sellest jagus vabalt neljale inimesele. Panin salatisse kolm pirni. Oleks piisanud ka kahest. Kuna ei tahtnud kuuma ilmaga praadima hakata, siis saiad röstisin. Sidrunimahla asemel kasutasin valge veini äädikat.

Martiina
postitatud 08.11.2016 14:32

Väga mõnus salat! Pirn tasub kindlasti küps valida, juustu kogust võib sööjate eelistuse järgi ka suurendada! Soovitan!

Martiina
postitatud 08.11.2016 14:35

Ja üheks salatilehtedest soovitan valida rukola - selle tugevamat sorti maitse läheb pirniga väga hästi kokku!