meelepärast lehtsalatit - nt
rukolat jm
4 ilusat pirni
150 g sinihallitusjuustu
Krutoonid:külmpressitud oliiviõli
4 viilu ciabatta't või röstsaia
Salatikaste:1 sl oliiviõli
0.5 sidruni mahl
soola ja musta pipart
1 tl vedelat mett või vahtrasiirupit
Lõika sai nt piparkoogivormidega meelepärase kujuga tükkideks ning pruunista need mõlemalt poolt pannil oliiviõlis.
Sega kastmeained omavahel, maitsesta kergelt soola-pipraga. Murenda sinihallitusjuust väiksemateks tükkideks.
Pese ja kuivata pirnid. Lõika igalt pirnilt alt viil ära, et pirn püsti püsiks, siis uurista soovi korral südamik välja. Lõika pirn 4-5 viiluks.
Serveerimiseks sega salatilehed kergelt kastmega, siis tõsta igale taldrikule pirniviilud, viilude vahele aseta salatilehti ning juustutükikesi. Peale nirista ülejäänud kaste.
Kaunista krõbedate krutoonidega ja serveeri.
Retsepti koostas ja pildi tegi Martiina.
Tegin kogusest poole ja sellest jagus vabalt neljale inimesele. Panin salatisse kolm pirni. Oleks piisanud ka kahest. Kuna ei tahtnud kuuma ilmaga praadima hakata, siis saiad röstisin. Sidrunimahla asemel kasutasin valge veini äädikat.
Väga mõnus salat! Pirn tasub kindlasti küps valida, juustu kogust võib sööjate eelistuse järgi ka suurendada! Soovitan!
Ja üheks salatilehtedest soovitan valida rukola - selle tugevamat sorti maitse läheb pirniga väga hästi kokku!
Pidulik pirni-sinihallitusjuustusalat
Magusmaheda maitsega pirn ning pikantne sinihallitusjuust sobivad hästi selle piduliku eelroa valmistamiseks.