200 g toasooja võid
3 dl suhkrut
4 muna
3 dl värskeltpressitud apelsinimahla
7 dl nisujahu
100 g kookoshelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
0.5 tl soola
võid ja riivsaia vormi määrimiseks
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval ja pidevalt kloppides munad.
Sega vaheldumisi hulka apelsinimahl ja omavahel segatud kuivained.
Et keeks jääks kohevam, siis sega tainast võimalikult vähe!
Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 185-kraadises ahjus 1 tund.
Retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (Oktoober 2006). Pildi tegi MARI-LIIS.
Tegin keeksi ja maitsev sai. Suurest hurmust, et ehk saab liiga magus panin suhkrut vähem, kuid oleks vüinud magusam olla, seega vüib julgelt selle koguse suhkrut siiski sisse pnna, mis retseptis antud. Tainast tuli päris palju ning mina sain kaks keeksi...ahjus tahtis ka pisut kauem olla kui retseptis öeldud. Aga muidu väga hea, mahlane ja maitsev
Väga maitsev keeks. Eriti mahlane ja mõnus, kui lasta toidukilessse või fooliumisse mähitult öö läbi seista. Ma riivisin sisse ka ühe apelsini koore ja suhkrut panin 2,5 dl.
Minu lemmik!
Väga maitsev! Ma panin ikka rosinaid ka sisse :)
See meie pere pikaaegne lemmik.
Apelsini-kookosekeeks
Selles keeksitainas on rohkelt värskeltpressitud apelsinimahla.