Apelsini-kookosekeeks

Selles keeksitainas on rohkelt värskeltpressitud apelsinimahla.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja võid

3 dl suhkrut

4 muna

3 dl värskeltpressitud apelsinimahla

7 dl nisujahu

100 g kookoshelbeid

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

0.5 tl soola

võid ja riivsaia vormi määrimiseks

Valmistamine

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval ja pidevalt kloppides munad.
Sega vaheldumisi hulka apelsinimahl ja omavahel segatud kuivained.

Et keeks jääks kohevam, siis sega tainast võimalikult vähe!

Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 185-kraadises ahjus 1 tund.

Retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (Oktoober 2006). Pildi tegi MARI-LIIS.

LISA KOMMENTAAR

Lea
postitatud 03.01.2012 19:14

Tegin keeksi ja maitsev sai. Suurest hurmust, et ehk saab liiga magus panin suhkrut vähem, kuid oleks vüinud magusam olla, seega vüib julgelt selle koguse suhkrut siiski sisse pnna, mis retseptis antud. Tainast tuli päris palju ning mina sain kaks keeksi...ahjus tahtis ka pisut kauem olla kui retseptis öeldud. Aga muidu väga hea, mahlane ja maitsev

Mari-Liis
postitatud 12.03.2010 08:28

Väga maitsev keeks. Eriti mahlane ja mõnus, kui lasta toidukilessse või fooliumisse mähitult öö läbi seista. Ma riivisin sisse ka ühe apelsini koore ja suhkrut panin 2,5 dl.

KatJol
postitatud 30.10.2010 10:18

Minu lemmik!

Tiina
postitatud 22.03.2015 23:15

Väga maitsev! Ma panin ikka rosinaid ka sisse :)

Eliko Jürisson
postitatud 01.04.2021 21:31

See meie pere pikaaegne lemmik.