Võiga hautatud hapukapsas

Parimad pühadekapsad saad ainult heast hapukapsast - vali turul just sellise soolasuse ja hapususega kapsad, nagu Sulle meeldivad. Meie lemmikuks on Uus-Kongo talu hapukapsas, mis on vähesoolane ja -hapu.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hapukapsast

vett

50 g võid

85 g suhkrut

maitse järgi soola

Valmistamine

Lisa kapsastele nii palju vett, et kapsad oleks vaevu kaetud. Hauta mõõdukal tulel poolpehmeks, siis lisa suhkur ja või ning lisa maitseks veidi soola.

Hauta kaane all aeg-ajalt segades, kuni kapsas on pehme. Jälgi, et kapsas kuivale ei jääks - vajadusel lisa hautamise ajal veidi vett. 

Timmi maitse vajadusel soola ja suhkruga sobivaks. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 13.11.2012 19:30

Head tavaline kapsas, aga eelistan siiski Nami-Nami õlles hautatud hapukapsast. :)

Hexy
postitatud 26.12.2012 13:07

Väga maitsev kapsas

Kaare
postitatud 10.10.2016 17:17

Maitses hästi!

Margit
postitatud 27.04.2018 15:28

Esimeseks katsetuseks ise hapukapsast hautada hea lihtne retsept. Roog valmis asjaolude sunnil tagine potis - käras küll :D Ja kui kellelgi peale minu peaks kunagi tekkima vajadus pühaderoogi Leedus valmistada, siis hapukapsas leedu keeles on rauginti kopūstai ja verivorstid kraujinės dešrelės.