Parimad pühadekapsad saad ainult heast hapukapsast - vali turul just sellise soolasuse ja hapususega kapsad, nagu Sulle meeldivad. Meie lemmikuks on Uus-Kongo talu hapukapsas, mis on vähesoolane ja -hapu.
Lisa kapsastele nii palju vett, et kapsad oleks vaevu kaetud. Hauta mõõdukal tulel poolpehmeks, siis lisa suhkur ja või ning lisa maitseks veidi soola.
Hauta kaane all aeg-ajalt segades, kuni kapsas on pehme. Jälgi, et kapsas kuivale ei jääks - vajadusel lisa hautamise ajal veidi vett.
Timmi maitse vajadusel soola ja suhkruga sobivaks.
Esimeseks katsetuseks ise hapukapsast hautada hea lihtne retsept. Roog valmis asjaolude sunnil tagine potis - käras küll :D Ja kui kellelgi peale minu peaks kunagi tekkima vajadus pühaderoogi Leedus valmistada, siis hapukapsas leedu keeles on rauginti kopūstai ja verivorstid kraujinės dešrelės.
Võiga hautatud hapukapsas
Parimad pühadekapsad saad ainult heast hapukapsast - vali turul just sellise soolasuse ja hapususega kapsad, nagu Sulle meeldivad. Meie lemmikuks on Uus-Kongo talu hapukapsas, mis on vähesoolane ja -hapu.