200 g toasooja pehmet võid
125 g suhkrut (u 1,5 dl)
3 toasooja suurt muna
100 g hapukoort
200 g nisujahu (u 3,5 dl)
40 g kartulitärklist (u 0,5 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Vahusta toasoe rasvaine ja suhkur mikseriga kohevaks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega juurde hapukoor.
Sega kuivained omavahel, siis sõelu muna-või-suhkruvahu peale. Sega suure lusikaga õrnalt ühtlaseks.
Kalla võitatud keeksivormi* ning küpseta 175kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga.
Lase koos vormiga restil jahtuda, siis kummuta keeks vormist välja.
* Minu keeksivorm on u 11x21 cm.
Margariini asemel kasutasin võid.Lisandeid ei lisanud.Keeks tuli lihtne,kuid maitsev ja mõnus.Meeldis väga ka lastele:)
Olen seda mitmeid kordi teinud ja tõesti on iga kord väga hea tulemus. Teen ka võiga.
Ma olen teinud seda nüüd nii või kui ka margariiniga. Hästi korralik ja mahlane keeks, selline vana kooli oma, rammus ja mahlane. Me sööme moosiga :)
Tegin nüüd ka, tuli isu peale. Tuba head lõhna täis. Ja keeksil täpselt samasugune lõhe samas kohas. Pidasin vist hoolega retseptis järge...
Kas keeksi tegemiseks võib ümmargune koogi vorm ka olla?
Helena, ikka võib (antud juhul siis max 24 cm, kuigi 20 cm oleks paremgi). Küpsetusaega pead ise parajaks timmima siis!
Hapukoorekeeks
Lihtne hapukoorekeeks, kuhu soovi korral võib lisada muid meelepäraseid lisandeid (rosinaid, sukaadi jms).