300 g toasooja võid
250 g suhkrut
5 suurt muna
2 tl vanilliekstrakti
375 g sõelutud nisujahu
4 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
4-6 sl piima
4 tl kakaopulbrit
Serveerimisel:Hõõru või suhkruga kreemjaks. Vahustamist jätkates lisa ükshaaval munad, siis lisa vanilliekstrakt, sõelutud jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega lusikhaaval juurde piim, kuni saad pehme koostisega keeksitaina.
Vala 2/3 tainast võitatud 23 cm keeksivormi.
Sega kakaopulber ülejäänud taina hulka, vajadusel lisa lusikatäis piima. Kalla vormi ning tee noaga läbi taina mõned torked, et värvilised tainakihid kergelt seguneksid.
NB! Keeksitainas kerkib, nii et vorm ei tohiks olla üle 3/4 ulatuses täis!
Küpseta 180kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni keeks vormi külgedelt lahti lööb. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.
Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta restile jahtuma. Serveeri jahtunult, peale sõelu tuhksuhkrut.
Marmorkuchen'i retsept on adapteeritud Claryssa Hymani raamatust "The Jewish Kitchen: Recipes and Stories from Around the World"
väga hea
Väga hea, mahlane ja magus keeks. Läheb kordamisele ! :)
Üli hea ja lihtne kook, kuid mina kasutasin vähem võid.. kui liiga võine ei ole nii maitsev ! ;)
See on tõesti väga maitsev keeks. Sugugi mitte kuiv, nagu kartsin. Aga suhkrut paneks küll järgmine kord vähem - isegi minusugusele magusasõbrale oli see liiga magus.
Lootsin, et kook tuleb mahlasem ja n.ö märjem, kuid minu jaoks jäi kuivaks. Tegin täpselt retsepti järgi. Teiste retseptidega olen väga rahule jäänud alati .
Keeksi vorm 23 cm on väike, ajas üle ääre.????
Marmorkeeks
Vanamoodne saksa kook, mis juutide seas on populaarne sabati e. puhkepäeval. Väga hea ja mahlane keeks oli.