Sega kausis pehme või, sool ja suhkur miksriga ühtlaseks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Sega eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ja matcha, siis sõelu muna-või vahu hulka. Sega ühtlaseks (tainas on selline parajalt paks). Tõsta teelusikaga võitatud madeleines-vormidesse tainast (nii et vormid oleksid napilt täis).
Küpseta 160kraadise ahju keskosas 10-15 minutit, kuni koogikesed on kerkinud ja servast kergelt pruunikad.
Kummuta koogikesed vormist välja.
PS Mina kasutasin mini-madeleine vormi, sellega tuli 2,5 pannitäit. Kui kasutad suurt vormi, siis tõsta veidi küpsemisaega.
Kõige lihtsam on matchaga tutvust teha matcha-madeleine küpsetades. Nende kerge matcha-maitse on just paras, et ära hoida seda esimest, äärmusliku kogemust. Kuigi madeleine'd vajavad spetsiaalset vormi, kannatab neid edukalt valmistada ka muhvinipannis või pisikeses keeksivormis.
Rohelise tee Madeleine’i-koogikesed
Matcha teepulbriga värvitud ja maitsestatud väikesed koogikesed. Sobivad hästi kohvi/tee kõrvale.
Spetsiaalse madeleine-vormi (fotol) leiate kauplusest Apelsin.