Rohelise tee Madeleine’i-koogikesed

Matcha teepulbriga värvitud ja maitsestatud väikesed koogikesed. Sobivad hästi kohvi/tee kõrvale.

Spetsiaalse madeleine-vormi (fotol) leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
50 tillukest koogikest
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g pehmet võid

100 g suhkrut

soola

2 muna

160 g nisujahu

1 sl matcha tee pulbrit

2 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Sega kausis pehme või, sool ja suhkur miksriga ühtlaseks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Sega eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ja matcha, siis sõelu muna-või vahu hulka. Sega ühtlaseks (tainas on selline parajalt paks). Tõsta teelusikaga võitatud madeleines-vormidesse tainast (nii et vormid oleksid napilt täis). 

Küpseta 160kraadise ahju keskosas 10-15 minutit, kuni koogikesed on kerkinud ja servast kergelt pruunikad.

Kummuta koogikesed vormist välja.

PS Mina kasutasin mini-madeleine vormi, sellega tuli 2,5 pannitäit. Kui kasutad suurt vormi, siis tõsta veidi küpsemisaega.

LISA KOMMENTAAR

qsti
postitatud 21.10.2008 16:50

Väga mõnusad koogikesed tulid. Sain sellest taignakogusest 18 normaalsuuruses madeleine'i ja ühe suure muffini. :)

zoozi
postitatud 18.12.2008 20:40

Väga head olid!

Kätrin
postitatud 19.08.2010 18:23

Kõige lihtsam on matchaga tutvust teha matcha-madeleine küpsetades. Nende kerge matcha-maitse on just paras, et ära hoida seda esimest, äärmusliku kogemust. Kuigi madeleine'd vajavad spetsiaalset vormi, kannatab neid edukalt valmistada ka muhvinipannis või pisikeses keeksivormis.