400 g värskeid või külmutatud vaarikaid
2 sl suhkrut
1 tl kartulitärklist
Purukate:150 g võid
180 g MEIRA kookoshelbeid
85 g suhkrut (u 1 dl)
60 g nisujahu (u 1 dl)
Serveerimiseks:vaniljega maitsestatud vahustatud 35% rõõska koort
Sega vaarikad kartulijahu ja 0,5 dl suhkruga ning laota võitatud pirukavormi.
Sulata või, sega kookoshelveste, suhkru ja jahuga ühtlaseks. Pudista segu vaarikatele.
Küpseta 180-200kraadise ahju keskosas 15-20 minutit, kuni kookoskate on kuldpruun.
Serveeri soojalt või jahtunult koos vaniljemaitselise vahukoorega.
Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Allt om Mat (12/2008)
Teate, kui hea magustoit see on. Ja uskumatult kerge, eksida ei ole lihtsalt võimalik. Tegin seda külmutatud maasikatega, kuna vaarikaid ei olnud. Ma arvan, et teha võiks seda igasuguste marjadega ja miks mitte ka õunte või rabarberiga. Ainult et võid paneksin järgmine kord selle koguse peale 100 g, sest põhi tundus natuke rasvane. Ja minu ahjus küpses ära juba 10 minutiga 180 kraadi juures.
Tegin ja maitses hästi koos jäätisega :)
Sai samuti katsetatud, kuumalt ja vahukoorega. maitsed sobisid hästi!
Imeline! Tegime just (gluteeni- ja kaseiinivabana) ja sõid suured ja väiksed :) hästi mõnus suvine maiustus, kindlasti läheb kordamisele!
Ursula, räägi täpsemalt, kuidas Sa komponente mugandasid, oleks põnev teada!
Super maitsev kook vaarika ja kookose sõpradele :) Vahukoore võib vabalt välja jätta, kuna kook on niigi magus, kõige parem just ahjust tulnuna
Meile meeldis. Soovituste kohaselt panin võid 100 g ja küpsetasin 10 min. Sõime vahukoorega. Teen kindlasti ka edaspidi.
See on meil juba neljandat või viiendat suve lemmik!
Mis mõõdus on "pirukavorm"?
Kui ümmargune, siis ca 24-26 cm läbimõõduga.
Vaarika-kookosevorm
Suvine kookosekattega vaarikavorm - lihtne teha ja maitseb väga hästi.