Marineeritud räimed

Parima tulemuse jaoks kasuta värsket, puhastamata räime. Sama retsept sobib ka kilude marineerimiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

1 kg puhastamata värskeid räimi või kilusid

5 dl külma vett

4 tl soola

2 tl suhkrut

4 tl 30% äädikat

ohtralt sibulat

1,5-2 dl mahedamaitselist õli

Valmistamine

Puhasta räimed nii, et võtad pead maha ja sisikonna välja, sabad ja selgroog jäta külge. Lahusta vees sool ja suhkur, lisa äädikas. Kalla marinaad kaladele ja lase seista 24 tundi. 

Järgmisel päeval võta kalad vedelikust ja nõruta sõelal, et need jääksid võimalikult kuivad. Kalad on nüüd muutunud nii pehmeks, et väga lihtne on käte vahel eemaldada rootsud koos sabaga, tõmmates rootsu pea poolt saba poole. 

Puhasta sibul ja lõika ratasteks. Lao purki vaheldumisi räimed ja sibul, soovi korral võid raputada vahele ka tilli vm maitsetaime. Kõige peale vala õli. Purki ei pea õliga pilgeni täitma, piisab, kui see voolab kallamise ajal üle kalade. 

Võid süüa juba mõne tunni pärast, kuid kõige parem on lasta seista järgmise päevani. 

Retsept on mugandatud Triin, Kerti ja Kadri Visseli raamatust "Kolme sõsara hõrgutised. Puhtaid maitseid Võro- ja Setomaa piirilt" (Pegasus, 2013). Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Merts
postitatud 21.12.2015 08:28

Väga head!

Ilse
postitatud 23.05.2016 08:34

Kõigi lemmikud :)