500 g värskeid küpseid maasikaid
150 g suhkrut
1 sl viina
250 g Saare 20% hapukoort
2 dl 35% rõõska koort
1 tl sidrunimahla
Pese ja kurna maasikad. Lõika maasikad viiludeks ning sega kausis suhkru ja viinaga. Lase umbes tund aega toasoojas kaetult seista, aeg-ajalt segades, et maasikatest võimalikult palju mahla eralduks.
Püreesta maasikad (sh eraldunud maasikamahl), hapukoor ja rõõsk koor kannmikseris ühtlaseks püreeks. Sega juurde sidrunimahl ning pane segu vähemalt tunniks ajaks külmkappi jahtuma.
Valmista jäätisemasinas jäätis vastavalt instruktsioonidele.
Väikeste mugandustega jäätiseguru David Lebovitzi raamatust "The Perfect Scoop"
Väga hea jäätis oli! Mõnusalt maasikane.
Kasutasin sama retsepti puhul mustikaid, ja sai ka väga hää.
Ma katsetasin seda jäätist. Superhea sai ikka. Siiani vaid vaniljekaid teinud, aga nüüd sain uut indu katsetada :)
Niiiii hea ja kohe täitsa nagu päris jäätis. Ainult palju parem. Ja tekstuur oli supper :)
Kas viina võiks ära ka jätta? Ei tahaks laste pärast seda lisada... Või muudab oluliselt maitset?
Viina (või muu alkoholi) roll jäätise juures ei ole maitsestamine, vaid jäätise konsistentsi pehmendamine. Maitse poolest võid vabalt ära jätta, lihtsalt valmis jäätist on veidi raskem ilusateks jäätisepallideks vormida.
tundub, et jäätisemasin polegi päris maha visatud raha. Superhea jäätis.....
Mina lisasin osade maasikate asemel sügavkülmast peoga eelmise aasta mustsõstraid, väga hõrk tulemus (hapukam ja tugevama maitsega). Sidrunit ei pannud.
Ülimaitsev! Kaaslase kommentaar oli, et see on üks paremaid jäätisi, mis ta kunagi söönud on.
Väga maitsev ja lihtne teha ka.
aga kui jäätisemasinat pole, kas aitab ka niisama külma panna?
Maitsev jäätis ja väga ilusat värvi. Sõin jäätist värskelt korjatud mustikatega ja see intensiivne maasikaroosa sobis sügavsiniste mustikatega nii armsalt, et ei jõudnud Eestimaiste marjade ilusaid värve oma kausikeses ära imestada :) Ainsaks miinuseks loen, et jäätis ei läinud masinas väga paksuks, sügavkülmas oli paari tunni möödudes ka keskelt üsna pehme alles, kuid järgmisel päeval oli kapist võttes kivikõvaks külmunud. Võibolla oli valmistamisel põhjus ka äärmiselt palavas ilmas ja hiljem minu sügavkülmikus, nii et väga kriitiline ma retsepti osas peale esimest katsetust siiski ei oleks :)
Tegin seda jäätist esimest korda ühe suurema lapse sünnipäevaks. Jäätisest ja kodusküpsetatud krõbedatest vahvlikoonustest kujunes kogu peolaua hitt. Söödi, kiideti ja söödi veel ja seda kõike vaatamata ääretult külmale ilmale. Mina ise pole üldse jäätisesõber, Eesti poe jäätiseid ei söö (minu maitsele liiga imalmagusad), ka paljukiidetud jäätised Itaalias ei võitnud (paari üksiku erandiga) minu südant. Ainus jäätis mis siiani tõeliselt maitsenud on, on Baskin&Robbinsi piparmündijäätis šokolaaditükkidega. Aga see maasika-hapukoorejäätis sai minu üheks uueks lemmikuks - ei ole nii magus kui poejäätised (hapukoore hapusus tasakaalustab mõnusalt magusust) ja meenutab maitselt pigem kooresemat jogurtijäätist. Siiani kindlasti parim kodustehtud jäätis mida saanud olen (ja ekstrapluss on veel see, et see õudne munadega mässamine jääb ära mis jäätiseretseptide puhul tüüpiline on). Olen proovinud ka teisi David Lebovitzi jäätiseretsepte aga tulemus ei ole vastanud minu ootustele just maitse osas, see on esimene retsept mis võitis kohe nii minu kui ka külaliste südamed. Kindlasti jääb see retsept minu jäätiseretseptide varamusse ja läheb ikka ja jälle kordamisele, tulevikus tahan kindlasti katsetada sama retsepti põhjal ka teiste suveküpsete marjadega mis nüüd järjest valmimas on, usun, et tulemus saab olema sama vapustavalt maitsev, sest just hapukoor on see mis loob selles jäätises mõnusa maitsete tasakaalu. (PS: Viin hirmutas alguses retseptikontekstis pisut ära aga see ei mõjutanud mingilgi määral jäätise maitset vaid andis tõesti mõnusa tekstuuri ja jäätisepallikesi oli hõlbus vormida. Sidrunimahla jätsin üldse välja, sest maasikad mida kasutasin ei olnud veel nii magusad kui suve keskel ja hapukas-magusa tasakaal oli ideaalselt paigas juba ilma sidrunimahlata).
Väga maitsev ja lihtne. Konsistens oli köige parem kohe masinast vöttes, pärast paari tundi sygavkylmas oli liiga köva (kahjuks ei olnud aega näiteks kylmkappi pehmenema panna). Läheb kordamisele.
Kas keegi oskab öelda, kuidas see jäätis külmutatud maasikatega õnnestuks?
külmutatud marjadega jääb ka väga hea
Ma tahaks proovida teha meega ja suhkru täitsa ära jätta, peaks ju õnnestuma?
Küsin samuti, kas seda saab kuidagi ka ilma jäätisemasinata teha?
Ma tahaks ka teada, kas ilma jäätisemasinata ka kuidagi saab?
Ilma jäätisemasinata saab väga hästi teha. Pane sügavkülma ja sega iga tunni aja tagant nt. supilusikaga läbi, muidu külmub ebaühtlaselt. Olen ise nii teinud ja väga rahule jäänud tulemusega. Kohe lähen uuesti tegema :-)
Pille, retseptis on kirjas, et maasikad tuleb enne koos suhkruga seisma panna, et võimlikult palju mahla eralduks. Kas hiljem hapukoorega segades tuleb maasika mahl ära kurnata? Kas ma sellega koos suhkrut ka ära ei kurna?
Ei, Kristiina, kõik lisad ikka jäätisesegule. Lihtsalt siis jaguneb maasikamaitse paremini ja ei jää lihtsalt maasikatükikesed jäise hapukoore sisse. Täpsustan seda igaks juhuks ka retseptis!
Aastaid juba meie pere kohustuslik suvejäätis. Vähemat kui neljakordset kogust ei hakka tegemagi...
See on väga maitsev!
Maasika-hapukoorejäätis
Mõnusalt kreemine ja hästi maasikane jäätis. Jäätise tegemisel ei ole kasutatud mune, nii et sobib hästi ka munaallergikutele.