Praetud kartulid

Keedetud kartulite ülepraadimisega saavad kõik hakkama. Kuidas aga praadida tooreid kartuleid?

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

800 g tooreid kartuleid

3 sl võid

3 sl õli

1-2 tl soola

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika võimalikult õhukesteks viiludeks. Kuivata viilud köögirätiku või paberrätiku abil.

Kuumuta pannil või ja õli keskmisel kuumusel ning pane kartuliviilud pannile. Prae kartuliviile pannil ettevaatlikult pöörates, kuni kartuliviilud pruunistuvad. Siis keera tuli nõrgemaks, kata pann kaanega ning hauta kartulid nõrgal tulel kaane all pehmeks.

Maitsesta küpsed kartulid soolaga ja serveeri.

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 28.09.2015 21:26

Tüütu viilutada ja päris kaua küpsevad, aga on vaeva väärt. Väga maitsvad!

sibulpro13
postitatud 11.12.2023 09:20

Ära ole nii laisk..

.
postitatud 27.12.2023 16:32

sibul, ära ole nii munn..

Kybarsepp
postitatud 16.02.2021 19:43

Toorelt praetud kartulid just täpselt sellised nagu lapsest peale meile ema teinud... ikka imemaitsvad!

Lestafilee
postitatud 01.01.2023 14:44

Abiks on köögikombain neid tehes, või kasvõi lihtne mandoliin-viilutaja