1,5 kg kondiga lambalihalõike
1 kg kartuleid
1 kg porgandeid
4 suuremat sibulat
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
vett või lamba- või veisepuljongit
praadimiseks õli või lambarasva
Koori kartulid ja porgandid, lõika suure ampsu suurusteks tükkideks. Koori sibulad, lõika neljaks.
Kuumuta potis lambarasv või õli ning pruunista lambalihalõigud rasvaines mõlemalt poolt. Tõsta kõrvale.
Lisa potti porgand ja sibul ning prae kergelt läbi. Pane lihalõigud uuesti potti. Lisa tüümianioks, maitsesta soola-pipraga. Lisa potti nii palju vett või puljongit, et liha oleks napilt kaetud. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta umbes tund aega.
Nüüd lisa potti kartulid ning hauta veel umbes pool tundi, kuni kartulid on valmis. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga, kaunista peterselliga ja serveeri.
Naudi ühe konkreetse tumeda Iiri õllega ;)
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kartsin,et liha jääb nätskeks ja toit kuidagi maitsetu.Roog osutus maitsvaks ja liha jäi mahlane ning pehme.Lihtne oli teha ka.Teeks teinekordki.
Väga hea!!!!
Ega vahet pole kuidas me ühepajatoitu nimetame, alati on väga maitsev.
Iiri lihahautis
Kuulus "Irish stew" valmistatakse kondiga lambalihast (nt kaelalõigud või koodilõigud) ning köögiviljadest.