Panna cotta vaarikatega

See populaarne itaalia dessert sisaldab lisaks vahu- ja kohvikoorele ja vanillile ka rummi. Serveeri väikestes magustoidupokaalides.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit + 4 tundi külmkapis
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Panna cotta:

3 lehte želatiini

4 dl 10% rõõska koort

2 dl 35% rõõska koort

1 vanillikaun

50 g suhkrut

1 sl tumedat rummi (nt Havana Club)

Vaarikakaste:

300 g värskeid vaarikaid

35 g suhkrut

Serveerimiseks:

värsket münti

Valmistamine

Pane želatiinilehed külma veega likku.

Pane rõõsk koor, pikuti poolitatud vanillikaun ja 50 g suhkrut paksupõhjalisse potti. Kuumuta segades keemiseni, siis keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 5 minutit.

Tõsta pott tulelt ning lisa kuivakspressitud leotatud želatiinilehed. Lisa rumm ning sega, kuni želatiin on lahustunud. Kurna segu läbi peene sõela kannu ning vala 6 väikese magustoiduvormi sisse.

Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma.

Püreesta pooled vaarikatest ülejäänud suhkru ning 3 sl veega. Kurna soovi korral läbi sõela.

Serveerimisel kalla ettevaatlikult peale vaarikapüree ning kaunista tervete vaarikate ja nt mündioksaga.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Dagris
postitatud 27.03.2009 12:31

Lisasin retseptis ette nähtud 3 lehe želatiini asemel 4. Tuli täitsa parajalt pehme ja kreemjas minu arust.

Hexy
postitatud 15.01.2013 09:36

Mina tegin 3 želatiini lehega ja meeldis meie perele küll. 5 aastane poja sõi samuti suure isuga, järelikult pidi ikka hea olema.

Mammu
postitatud 25.12.2016 21:57

Missuguse kogusega zelatiinipulbriga peaks zelatiinilrhed asendama? Poes leidsin hetkel ainult Santa Maria zelatiinipulbrit.

Pille
postitatud 25.12.2016 22:04

Mammu, lisasin retsepti alla viite Nami-Nami želatiiniartiklile - aga muidu võid võtta 1 napi supilusikatäie želatiinipulbrit.

Tiiu
postitatud 30.03.2017 14:05

Palun,kes on teinud täpselt nende kogustega - kui palju see välja annab. Peaksin teadma, kas teha rohkem või aitab sellest kogusest. Kuna see ju päris rammus suutäis, siis peaks vist veiniklaasitäiest ühele inimesele piisama? Seekord n vaja 5 portsjonit ja paari päeva pärast 10. Aitäh vastajatele!

Pille
postitatud 30.03.2017 15:33

Tiiu, retsepti juures on kirjas, et jagub kuuele. Vedelikku on ca 6 dl, igale sööjale ca detsiliitri jagu maitsvat magustoit. Sel korral tee üks kogus, järgmisel korral x 2. Siis jagub kenasti ja jääb natuke ülegi.

Triin
postitatud 21.09.2017 17:52

Lahe

HelleL
postitatud 05.04.2018 21:01

Hästi maitsev ja hästi lihtne teha

Pille
postitatud 31.07.2020 11:15

Väga mõnus dessert, vaarikahooajal kohustuslik! Võõrustajale ka lihtne, sest saab ju varem valmis teha ja ei pea viimasel hetkel köögis sahmerdama :)

kokk
postitatud 03.01.2022 18:40

See on nüüd mu lemmik magustoit