3 lehte želatiini
4 dl 10% rõõska koort
2 dl 35% rõõska koort
50 g suhkrut
1 sl tumedat rummi (nt Havana Club)
Vaarikakaste:300 g värskeid vaarikaid
35 g suhkrut
Serveerimiseks:värsket münti
Pane želatiinilehed külma veega likku.
Pane rõõsk koor, pikuti poolitatud vanillikaun ja 50 g suhkrut paksupõhjalisse potti. Kuumuta segades keemiseni, siis keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 5 minutit.
Tõsta pott tulelt ning lisa kuivakspressitud leotatud želatiinilehed. Lisa rumm ning sega, kuni želatiin on lahustunud. Kurna segu läbi peene sõela kannu ning vala 6 väikese magustoiduvormi sisse.
Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma.
Püreesta pooled vaarikatest ülejäänud suhkru ning 3 sl veega. Kurna soovi korral läbi sõela.
Serveerimisel kalla ettevaatlikult peale vaarikapüree ning kaunista tervete vaarikate ja nt mündioksaga.
Lisasin retseptis ette nähtud 3 lehe želatiini asemel 4. Tuli täitsa parajalt pehme ja kreemjas minu arust.
Mina tegin 3 želatiini lehega ja meeldis meie perele küll. 5 aastane poja sõi samuti suure isuga, järelikult pidi ikka hea olema.
Missuguse kogusega zelatiinipulbriga peaks zelatiinilrhed asendama? Poes leidsin hetkel ainult Santa Maria zelatiinipulbrit.
Mammu, lisasin retsepti alla viite Nami-Nami želatiiniartiklile - aga muidu võid võtta 1 napi supilusikatäie želatiinipulbrit.
Palun,kes on teinud täpselt nende kogustega - kui palju see välja annab. Peaksin teadma, kas teha rohkem või aitab sellest kogusest. Kuna see ju päris rammus suutäis, siis peaks vist veiniklaasitäiest ühele inimesele piisama? Seekord n vaja 5 portsjonit ja paari päeva pärast 10. Aitäh vastajatele!
Tiiu, retsepti juures on kirjas, et jagub kuuele. Vedelikku on ca 6 dl, igale sööjale ca detsiliitri jagu maitsvat magustoit. Sel korral tee üks kogus, järgmisel korral x 2. Siis jagub kenasti ja jääb natuke ülegi.
Lahe
Hästi maitsev ja hästi lihtne teha
Väga mõnus dessert, vaarikahooajal kohustuslik! Võõrustajale ka lihtne, sest saab ju varem valmis teha ja ei pea viimasel hetkel köögis sahmerdama :)
See on nüüd mu lemmik magustoit
Panna cotta vaarikatega
See populaarne itaalia dessert sisaldab lisaks vahu- ja kohvikoorele ja vanillile ka rummi. Serveeri väikestes magustoidupokaalides.