Mõnus kevadine supp. Vegetaarversiooni jaoks asenda peekon kitsejuustuga ning kasuta sibula praadimiseks õli.
1 sibul
2 kartulit
1 l köögiviljapuljongit
200 g (külmutatud) rohelisi herneid
3 sl rõõska koort
soola ja musta pipart
120 g toorsuitsutatud peekonit
värsket punet või tüümiani
Prae peekoniviilud krõbedaks, pane kaunistamiseks kõrvale.
Kuumuta samal pannil peekonirasvas sibulakuubikud pehmeks. Lisa kartulikuubikud ja puljong ning keeda, kuni kartul on peaaegu pehme.
Lisa herned ja hakitud pune (osa lehti jäta kaunistuseks). Kui herned on pehmed, püreesta segu ühtlaseks.
Sega juurde rõõsk koor, maitsesta. Serveeri krõbedate peekoniviilude ja maitserohelisega. Retsept on mugandatud ajakirja Oma Maitse 2008. a. veebruarinumbrist. Pildi tegi Kaare.
Mõnus ja mahe alternatiiv nö tavalisele hernesupile. Just see törts koort teeb selle supi siidiselt maitsvaks.
Tegin vegetaarse variandi, aga arvan, et peekoniga maitseks mulle rohkem. Värske pune asendasin kuivatatuga ja lõpus hakkisin supi peale koriandrit.
Itakene on sellise pildi saatnud:
Mulle väga maitses!
Väga mõnus ja lihtne supp. :)
Roheline hernesupp
Mõnus kevadine supp. Vegetaarversiooni jaoks asenda peekon kitsejuustuga ning kasuta sibula praadimiseks õli.