2 lehte želatiini
4 dl kreemjat kookospiima
2 sl suhkrut
Rabarbrikompott:300 g rabarbrit
2 sl suhkrut
1 tk vanillikauna
2 sl vett
Pane želatiinilehed külma veega likku 5 minutiks.
Sega väikeses potis kookospiim ja suhkur, kuumuta peaaegu keemiseni. Tõsta pott tulelt.
Suru leotatud želatiinilehed kuivemaks ning sega kuuma kookospiima hulka.
Jaota kookosekreem magustoidupokaalide vahel (kui kasutad klaasist pokaale, siis lase kreemil esmalt veidi jahtuda).
Kui kreemid on jahtunud, siis tõsta need vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma.
Rabarbrikompoti jaoks pane tükeldatud rabarber, pikuti poolitatud vaniljekaun, 2 sl vett ja 2 sl suhkrut potti. Kuumuta tasakesi keemiseni, kuni suhkur sulab ja rabarber pehmeneb (5-8 minutit). Lase jahtuda.
Serveerimiseks tõsta rabarbrikompott kookosekreemile.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food. Siinne foto: Kaare Sova, stilistika: Martiina Anni.
Muidu oli kõik väga hea, aga tarretis oli minu jaoks liiga pehme, pigem nagu puding. Järgmine kord lisan kindlasti rohkem želatiini, et oleks tarretisesem
Kasutasin Dansukkeri tarretisesuhkrut, toimis kenasti ja sai just parajalt pehme. Maitse oli nagu ... magus kookospiim :) Peale panin seekord vaarikaid. Iseenesest imelihtne magustoit, kui kooksopiim maitseb.
Soovitan ainult suurtele kookosesõpradele :)
Ma olen 2009. aastal sellise pimeda pildi teinud :)
Kookosekreem rabarbrikompotiga
Rabarber sisaldab rohkelt kiudaineid, samuti C-vitamiini ja kaltsiumi, lisaks alandab rabarber kolesteroolitaset. Siin on rabarber serveeritud koos maitsva kookosekreemiga.