500 g küpseid maasikaid
1.5 dl tuhksuhkrut
2 laimi mahl
Puhasta maasikad, lõika viiludeks. Pane maasikaviilud kilekotti ning pane vähemalt 4 tunniks kuni üleöö sügavkülma.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
Püreesta külmunud maasikad kannmikseris või köögikombainis ühtlaseks massiks. Lisa hakitud basiilikulehed, tuhksuhkur, pressitud laimimahl ning vahustatud munavalged, sega ühtlaseks.
Serveeri kohe või pane segu karbiga sügavkülma. Viimasel juhul jäta vähemalt 4 tunniks külmuma - siis saad jäätisekulbiga ilusaid palle võtta.
Retsept on pärit 100 rooga raamatust "Jäised ahvatlused" (Angeelika Kang). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Tegin seda eelmine suvi.Mulle täitsa maitses.
Kellele maitseb maasikas ja laim ja basiilik, siis sellele meeldib ka see jäätis. Mõnusalt pikantne. Mees sellest nüüd nii vaimustuses ei olnud. Mina teen endale kindlasti veel;) Ahjaa, minu pisike blender jäi külmutatud maasikate purustamisega hätta. Järgmisel korral jätan selle maasikate külmutamisetapi vahele.
Tegin sidruniga, sest laimi polnud käepärast. Mulle väga maitses, laimiga usun saab veelgi parem. 250 g maasikate kohta panin 8 suurt vürtsbasiilikulehte. Jäi kergelt tuntav maitse. Osa sõime kohe, osa valasin vormi. Lapsed armastavad pulgajäätist, tavaliselt valan jogurti-marjasegu lihtsalt vormi, seetõttu tundus munavalge lisamine esialgu veidi võõras. Aga nüüd saan aru küll - see muudab jäätise nii õhuliseks ja kergeks, ei jää kõvasid kristalle.
Maasika-basiilikusorbett
Basiilik ja maasikas sobivad omavahel kenasti - siin on need kaks toiduainet ühendatud jahutavas suvises magustoidus.