3 dl 35% rõõska koort
2 purustatud küüslauguküünt
korralik peotäis värskeid tüümianilehti
3 peotäit riivitud parmesani
soola ja musta pipart
1 kg maapirne
2 peotäit riivsaia
Sega kausis rõõsk koor, sidrunimahl, küüslauk, pool tüümianist ja enamik parmesanist. Maitsesta hoolega soola ja pipraga.
Koori maapirnid, lõika pliiatsijämedusteks kangideks või viiluta õhukeseks. Lisa kooresegule. Sega hoolega läbi ning tõsta kõik võitatud ahjuvormi.
Sega riivsai, ülejäänud tüümian ja parmesan omavahel, maitsesta soola-pipraga. Puista vormiroale ning nirista peale oliiviõli.
Küpseta 220kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni maapirnid on pehmed ning riivsaiakate kuldne ja krõbe.
Retsept on mugandatud Jamie Oliveri raamatust "The Return of the Naked Chef" (2000).
See oli üllatavalt tore roog maapirni kohta. Koore asemel võib ka hapukoort kasutada originaalretsepti kohaselt. Ma tegin pool kogusest, kuid küüslaugu ja tüümianikoguse jätsin samaks.
Serveerisin vormi koos ahjus küpsetatud kanafileega, mis oli täidetud murulauguse toorjuustuga ja keeratud 5-päeva suitsuliha sisse.
Tegin eilse seltskondliku sündmuse puhul. Kuna oli kiirevõitu, siis koorimise asemel nühkisin maapirnid harjaga üle - sobis väga hästi. Muidu nende mügarlike koorimine võtab alati palju aega.
Väga hea!
Mõnusalt hapukas ja krõmps. Hea isegi järgmisel päeval külmana.
Ülimalt mõnus roog.
Olen Naked Chef raamatu ära kaotanud, hea on teada, et siit retsepti alati kergesti kätte saab. Täna taas plaanis, aegumatu lemmik.
Gurmee värk, koor olgu rõõsk ja rammus - mina panin vana uskumuse kohaselt võid lisaks. Piprasegu oli aga oletan, et valge pipar on parem.
Maapirnivorm tüümiani, parmesani ja sidruniga
Jamie Oliveri retseptiidee. Mõnus lisand ahjukana või seaprae juurde. Rõõsa koore võib asendada ka hapukoorega.