Maapirnivorm tüümiani, parmesani ja sidruniga

Jamie Oliveri retseptiidee. Mõnus lisand ahjukana või seaprae juurde. Rõõsa koore võib asendada ka hapukoorega.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 dl 35% rõõska koort

1 sidruni mahl

2 purustatud küüslauguküünt

korralik peotäis värskeid tüümianilehti

3 peotäit riivitud parmesani

soola ja musta pipart

1 kg maapirne

2 peotäit riivsaia

oliiviõli

Valmistamine

Sega kausis rõõsk koor, sidrunimahl, küüslauk, pool tüümianist ja enamik parmesanist. Maitsesta hoolega soola ja pipraga.

Koori maapirnid, lõika pliiatsijämedusteks kangideks või viiluta õhukeseks. Lisa kooresegule. Sega hoolega läbi ning tõsta kõik võitatud ahjuvormi.

Sega riivsai, ülejäänud tüümian ja parmesan omavahel, maitsesta soola-pipraga. Puista vormiroale ning nirista peale oliiviõli.

Küpseta 220kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni maapirnid on pehmed ning riivsaiakate kuldne ja krõbe.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Jamie Oliveri raamatust "The Return of the Naked Chef" (2000).

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 02.10.2008 07:52

See oli üllatavalt tore roog maapirni kohta. Koore asemel võib ka hapukoort kasutada originaalretsepti kohaselt. Ma tegin pool kogusest, kuid küüslaugu ja tüümianikoguse jätsin samaks.

Pille
postitatud 09.10.2015 17:26

Manni ammune pilt ka:

Veronika
postitatud 08.10.2008 12:35

Serveerisin vormi koos ahjus küpsetatud kanafileega, mis oli täidetud murulauguse toorjuustuga ja keeratud 5-päeva suitsuliha sisse.

Nipitiri
postitatud 16.10.2008 18:10

Tegin eilse seltskondliku sündmuse puhul. Kuna oli kiirevõitu, siis koorimise asemel nühkisin maapirnid harjaga üle - sobis väga hästi. Muidu nende mügarlike koorimine võtab alati palju aega.

zoozi
postitatud 31.10.2008 09:17

Väga hea!

Võlur
postitatud 01.12.2012 19:43

Mõnusalt hapukas ja krõmps. Hea isegi järgmisel päeval külmana.

Liina
postitatud 02.11.2013 20:37

Ülimalt mõnus roog.

Nipitiri
postitatud 28.11.2013 19:32

Olen Naked Chef raamatu ära kaotanud, hea on teada, et siit retsepti alati kergesti kätte saab. Täna taas plaanis, aegumatu lemmik.

Põnna
postitatud 03.12.2018 16:56

Gurmee värk, koor olgu rõõsk ja rammus - mina panin vana uskumuse kohaselt võid lisaks. Piprasegu oli aga oletan, et valge pipar on parem.