4 lõiku sealiha (karree või seljakarbonaad, kokku umbes 800 g)
2 sl oliiviõli
1 suur küüslauguküüs
2 dl kuivemat naturaalset siidrit
2 sl teralist sinepit
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Kuumuta pannil oliiviõli, lisa kergelt katkisurutud küüslauguküüs ning kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, et õli veidi maitsestuks. Eemalda küüslauguküüs ning viska minema.
Tambi sealihakotletid kahe toidukiletüki vahel lihahaamriga veidi õhemaks, maitsesta soola-pipraga. Tõsta mõõdukalt kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt umbes viis minutit, kuni pruunistumiseni. Tõsta soojale taldrikule ja kata fooliumiga.
Kalla pannile siider, sega ning lase umbes 1-2 minutit podiseda.
Lisa teraline sinep, sega läbi. Lisa rõõsk koor ning kuumuta paar minutit.
Tõsta praetud sealihalõigud soojendatud taldrikutele ning tõsta peale paar lusikatäit sinepi-siidrikastet.
Serveeri keedetud kartulite, värske salati või krõbeda nisuleivaga.
Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (2007). Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Ma olen seda toitu teinud mitu-mitu korda ja ikka maitseb umbe hästi! Kasutasin Dijoni sinepit. Samuti panin lihale ikka natuke soola ja pipart ka, mis liha see ilma maitseaineteta ikka on.
Väga maitsev, lihtne teha. Sealiha ja siider klapivad hästi, aga ei teadnud, et koos ja siider nii hästi sobivad.
Väga mõnus roog! Tegin kana kintsulihaga- soovitan!
Üks ammune foto siia veel. Meie pere suurtele väga meeldib ja nii lihtne teha!
Üleeile sai ära proovitud. Normaalne ja söödav, aga samas ka ei midagi üllatavat.
Sealihalõigud sinepi-siidrikastmes
Hästi lihtne ja väga maitsev prantsusepärane sealiharoog, kus teraline sinep, rõõsk koor ning õunasiider maitsvaks kastmeks sulanduvad. Sama rooga võib valmistada ka kalkunifileelõikude või õhemaks tambitud kanafileega.