Sealihalõigud sinepi-siidrikastmes

Hästi lihtne ja väga maitsev prantsusepärane sealiharoog, kus teraline sinep, rõõsk koor ning õunasiider maitsvaks kastmeks sulanduvad. Sama rooga võib valmistada ka kalkunifileelõikude või õhemaks tambitud kanafileega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 lõiku sealiha (karree või seljakarbonaad, kokku umbes 800 g)

2 sl oliiviõli

1 suur küüslauguküüs

2 dl kuivemat naturaalset siidrit

2 sl teralist sinepit

2 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil oliiviõli, lisa kergelt katkisurutud küüslauguküüs ning kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, et õli veidi maitsestuks. Eemalda küüslauguküüs ning viska minema.

Tambi sealihakotletid kahe toidukiletüki vahel lihahaamriga veidi õhemaks, maitsesta soola-pipraga. Tõsta mõõdukalt kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt umbes viis minutit, kuni pruunistumiseni. Tõsta soojale taldrikule ja kata fooliumiga.

Kalla pannile siider, sega ning lase umbes 1-2 minutit podiseda.

Lisa teraline sinep, sega läbi. Lisa rõõsk koor ning kuumuta paar minutit.

Tõsta praetud sealihalõigud soojendatud taldrikutele ning tõsta peale paar lusikatäit sinepi-siidrikastet.

Serveeri keedetud kartulite, värske salati või krõbeda nisuleivaga.

Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (2007). Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Bunnygirl79
postitatud 21.03.2009 09:15

Ma olen seda toitu teinud mitu-mitu korda ja ikka maitseb umbe hästi! Kasutasin Dijoni sinepit. Samuti panin lihale ikka natuke soola ja pipart ka, mis liha see ilma maitseaineteta ikka on.

Pellenovelle
postitatud 19.02.2015 09:39

Väga maitsev, lihtne teha. Sealiha ja siider klapivad hästi, aga ei teadnud, et koos ja siider nii hästi sobivad.

Kosmosemutt
postitatud 31.10.2015 11:42

Väga mõnus roog! Tegin kana kintsulihaga- soovitan!

Pille
postitatud 18.01.2016 09:49

Üks ammune foto siia veel. Meie pere suurtele väga meeldib ja nii lihtne teha!

Indrek P.
postitatud 24.03.2017 18:49

Üleeile sai ära proovitud. Normaalne ja söödav, aga samas ka ei midagi üllatavat.