2,5 dl pikateralist riisi ja 5 dl vett
500 g broilerifileed või kanakintsuliha
2 sl õli
2 sibulat
1 kollane või punane paprika
0,5-1 dl kontsentreeritud tomatipastat
5 dl kuuma kana- või köögiviljapuljongit
3-4 sl hakitud värsket tilli või peterselli
soola ja musta pipart
Loputa riis külma vee all, pane potti. Lisa vesi ja sool, kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni vesi on imendunud.
Lõika kanafileed väikesteks kuubikuteks ning pruunista pannil kuumas õlis.
Viiluta porgandid õhukeselt, haki sibulad ja paprikakaun. Lisa potti kanatükkide juurde ning kuumuta paar minutit. Lisa tomatipüree, maitsesta soola-pipraga.
Vala peale kuum puljong ning hauta aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kanaliha on pehme.
Lõpus sega hulka keedetud riis ja hakitud till ning hauta paar minutit üheskoos. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.
Retsept on mugandatud raamatust "Pereköögi kokaraamat" (2007). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
maitsev pilaffi-vorm. olen just selle retsepti järgi viimasel ajal teinud. tomatipastat olen pannud rohkem. maitseks olen aegajalt lisanud ka tilli kui roog valmis on saanud.
väga hea! sai ikka hästi hea!
Nagu nimigi ütleb, valmib see roog tõesti kiirelt. Samal ajal kui kanafileed, sibulat ja porgandit lõikad, saad riisi keema panna ja pärast jääb üle ainult kõik komponendid kokku segada ja paarkümmend minutit koos hautada lasta.
Tõesti väga maitsev tuli. Panin ka puljongit poole vähem, muu kõik retsepti järgi.
Ja nüüd kõik kanapilaffi valmistama, sest see on tõesti lihtne ja väga maitsev roog :)
Väga maitsev!
Väga hea, sõid nii suured kui väikesed.
Lihtne ja hea kodutoit!
Lisasin loputatud keetmata basmatiriisi otse pannile ning lasin kogu kupatusel kaane all vaikselt podiseda. Sai mega mega hea.
Supp tuli välja, puljong ei kadunud kuhugi. Ühesõnaga oleks pidanud kas kaaneta hautama või puljongi lisama riisi hautades.
Rom, tegin täna jälle - kontrolliks. Esmalt 2,5 dl riisi + 5 dl vett (mul oli jasmiiniriis), seal sai vesi otsa enne veel, kui riis pehmeks kees. Lisasin siis 5 dl puljongit otsa, segasin riisi läbi ja kõik koos pannile. 5 minutit ilma kaaneta- no ei ole supp ju?! Kindel, et kogused olid õiged?
Väga maitsev
Näeb väga hea välja!
Lihtne kanapilaff
Kiirestivalmiv riisiroog kanalihast.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.