Ehtne eesti kiluvõileib

Kodumaine klassika ja hea soolane suupiste, siinkohal veidi elegantsemal moel.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

viilutatud kandilist leiba

toasooja võid

puhastatud vürtsikilu fileesid (nt Tallinna kilud)

hakitud sibulapealseid

keedetud muna

Valmistamine

Lõika rukkileivaviiludelt koorikud maha ja seejärel lõika viilud ristipidi pooleks, nii et saad väikesed ristkülikud. Määri võiga, aseta peale puhastatud kilufilee.

Puista peale hakitud rohelist sibulat ning viilutatud, hakitud või peenelt riivitud keedetud muna.

Nipid ja soovitused:

  • Keedumuna riivimise nipi andis Nam-Nami Pille kokast tädi Valve - ja tõepoolest on kenam, kui hakitud muna.

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ludmilla
postitatud 20.12.2013 18:44

Tõingi täna 2 karpi kilu, ma ei tee seekord kiluvõileiba, vaid kilupirukat rukijahust(esimest korda)

Kersti
postitatud 20.12.2013 19:06

Mina teen munavõi, määrin seda leivale ja sinna peale panen kilu ja rohelise sibula. Hakitud muna kipub maha kukkuma...

Hexy
postitatud 20.03.2014 12:55

Maitsev!

Ly
postitatud 13.08.2023 20:10

Väga hea .

Pille
postitatud 21.05.2024 21:00

Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa pilt aastast 2016: