1 kg keedetud peeti
Marinaad:1 l vett
3 sl suhkrut
1 tl soola
3 sl 30% äädikat
1 tl köömneid
Keeda peedid, tükelda keedetud peedid soovi kohaselt kas kuubikuteks või kangideks.
Sega potis vesi, sool ja suhkur, kuumuta keemiseni. Lisa äädikas, sega läbi. Pane tükeldatud peedid kuuma marinaadi sisse. Aja hoidis korraks uuesti keema, lisa köömned.
Tõsta hoidis kuumadesse steriliseeritud purkidesse ning sulge õhukindlalt.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
järgmisel korral jätaks soola üldse ära või lisaks õige vähe, kuna minu meelest jäi soola maitset tunda.
Soola pannaksegi selle pärast, et selle maitset tunda oleks:D
Saksamaal müüakse salatit, mis koosneb marineeritud peedist ja majoneesist. Ma ei tea, miks see mulle nii väga maitseb. Marineerisin selle retsepti järgi peete ja teengi nüüd seda salatit :)
vanasti tegin tavalise äädikaga, aga kuidas oleks õuna äädikas? maria kaljuste pakub muid äädikaid ka???
Väga hea asi! Soovitan siiralt!
sool on maitseasi, mina ntx lisasin veel soola
Hakkan ka esimest korda elus tegema! Loodan et önnestuB!
Tegin ka esimest korda. Eespool oli marinaadist juttu. Mina lisasin juurde veidi soola ja suhkrut lausa 1-2spl. Marinaad tundus kuidagi toores. Suhkru lisamisega sain õige maitse kätte. Ja äädikat võiks veits vähemgi olla. Tegelikult arvan,et see on maitse asi.
Mina teen seda retsepti kogu aeg, meie pere lemmik.
Väga head peedid. Köömned annavad mõnusa maitse. Minu meelest marinaad ka paigas.
Kui kaua säilib? Kas peab külmkapis olema?
Mina olen seda retsepti teinud oma 3 korda. Panen kuumalt purki aga olen hoidnud külmikus igaksjuhuks. Säilib ikka paar kuud vast, meil saab enne otsa????
Mulle küll peet ei maitse!!!!
Marineeritud peedid
Klassikaline marineeritud peedihoidis.