2-3 dl ülejäänud risotoriisi või soolast riisiputru
1 tk muna
5 sl riivsaia
1 sl hakitud värsket peterselli
kuubikuteks lõigatud Mozzarella, Atleedi vm juustu
Paneerimiseks:4 sl riivsaia
0.5 sl hakitud värsket peterselli
Frittimiseks: Lisaks:Maldoni meresoola
Kuumuta väikeses sügavas potis umbes 3 cm õli.
Sega risoto (fotol on kõrvitsarisoto), muna, 1 dl riivleiba ja 1 sl hakitud peterselli suures kausis.
Lõika juust 1 cm kuubikuteks.
Sega taldrikul riivsai ja petersell (paneeringu jaoks), pane kõrvale.
Võta umbes 2 sl riisisegu, suru peopesas laiaks. Aseta juustukuubik keskele ja mätsi riisisegu ümber juustukuubiku, nii et saad ilusa ümmarguse palli (klõpsa fotol!)
Veereta riisipalle peterselli-riivsaia segus.
Prae kuumas õlis, kuni risotopallid on kuldpruunid, krõbedad ja läbinisti kuumad (umbes 4 minutit).
Lase liigsel rasval köögipaberile nõrguda. Serveerimisel puista peale Maldoni meresoolahelbeid.
Arancini e. frititud risotopallid