Suvine apelsinisorbett

Apelsinisorbetti võib serveerida nii järelroana kui ka toidukordade vahepeal maitsete neutraliseerijana. Mõnele meenutab see mahlajäätis veidi lapsepõlves joodud magusat Fantat :)

Mahedalt kasvatatud Sitsiilia apelsine saate tellida Italian Taste in Estonia veebipoe kaudu.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl värskeltpressitud apelsini mahla

2 dl vett

2 dl suhkrut

Kaunistuseks:

hakitud pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni, lase 5 minutit podiseda ja seejärel jahuta.

Pressi apelsinidest mahl välja, kurna ning sega jahtunud suhkrusiirupiga.

Vala segu jäätisemasinasse ja valmista vastavalt masina instruktsioonidele jäätis.

Soovitav on sorbetil peale valmistamist veel sügavkülmas natuke taheneda lasta.

Serveerimisel kaunista nt pistaatsiapähklite või melissioksaga.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 07.05.2008 14:02

Tegin greibiga ja mõnus värskendav asi sai. Ilus kahvaturoosa värv ja kergelt mõrkjas greibimaitse. Vahest isegi liiga mõrkjas (maitse asi).

Tiina
postitatud 20.06.2013 19:52

Apelsinisorbett on ikka väga hea!

Annika Kits
postitatud 16.11.2013 20:25

Mönus. Soovitan veidi apelsinikoort ka sisse riivida (vöi veelgi maitsvam jääb, kui hööruda apelsinikoort paari suhkrutykiga nii et kooreöli suhkrutykki imendub ja see siis siirupisse sulatada, see höörumine on kyll veidi aeganöudev) ja 0,5-1 sidruni mahl ka, kui tundub liiga magus.

Kaare
postitatud 20.01.2017 14:20

Tegin punaste apelsinidega, mis olid päris hapud ja jäi väga mõnus. Hakkasin mõtlema, et magusamate apelsinidega tehes võiks võib-olla natuke vähem suhkrut panna.