4 dl värskeltpressitud apelsini mahla
2 dl vett
2 dl suhkrut
Kaunistuseks:hakitud pistaatsiapähkleid
Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni, lase 5 minutit podiseda ja seejärel jahuta.
Pressi apelsinidest mahl välja, kurna ning sega jahtunud suhkrusiirupiga.
Vala segu jäätisemasinasse ja valmista vastavalt masina instruktsioonidele jäätis.
Soovitav on sorbetil peale valmistamist veel sügavkülmas natuke taheneda lasta.
Serveerimisel kaunista nt pistaatsiapähklite või melissioksaga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Tegin greibiga ja mõnus värskendav asi sai. Ilus kahvaturoosa värv ja kergelt mõrkjas greibimaitse. Vahest isegi liiga mõrkjas (maitse asi).
Apelsinisorbett on ikka väga hea!
Mönus. Soovitan veidi apelsinikoort ka sisse riivida (vöi veelgi maitsvam jääb, kui hööruda apelsinikoort paari suhkrutykiga nii et kooreöli suhkrutykki imendub ja see siis siirupisse sulatada, see höörumine on kyll veidi aeganöudev) ja 0,5-1 sidruni mahl ka, kui tundub liiga magus.
Tegin punaste apelsinidega, mis olid päris hapud ja jäi väga mõnus. Hakkasin mõtlema, et magusamate apelsinidega tehes võiks võib-olla natuke vähem suhkrut panna.
Suvine apelsinisorbett
Apelsinisorbetti võib serveerida nii järelroana kui ka toidukordade vahepeal maitsete neutraliseerijana. Mõnele meenutab see mahlajäätis veidi lapsepõlves joodud magusat Fantat :)
Mahedalt kasvatatud Sitsiilia apelsine saate tellida Italian Taste in Estonia veebipoe kaudu.