500 g tavalist kohupiima
4 muna
5 sl ehk 0.75 dl mannat
150 g hapukoort
1 dl suhkrut
näpuotsaga soola
500 g õuna
Peale:mandlilaaste
Pese õunad, eemalda südamikud, (poeõunad võid ka koorida) ja lõika õunad õhukesteks viiludeks.
Hõõru kohupiim suures kausis pehmeks, klopi ükshaaval juurde munad (seda on lihtsam teha elektrimikseriga). Sega juurde manna, hapukoor, suhkur ja sool. Viimasena sega juurde õunaviilud.
Vala saadud segu võitatud keskmise suurusega ahjuvormi, puista peale mandlilaastud ning veidi võitükikesi.
Küpseta 180kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kohupiimavorm on pealt kaunilt kuldne.
Serveeri kuumalt (nt külma piimaga) või jahtunult (marjakisselliga, vaniljekastmega)
Retsept mugandatud Salme Masso Õunaraamatust (Tallinn, Valgus, 1985), Nami-Nami versioon ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
uskumatu,et üks magustoit vöib nii hästi välja tulla juba esimesel katsel.Minu meelest parim kohupiimavormi retsept,mis netis leidub.Meie peres tuleb seda 2-3 korda kuus teha.Lihtne,väga maitsev ja klaasvormis ilus vaadata!!!
Väga maitsev vorm. Eriti hea külmalt ja kisselliga :)
Väga mõnus ka mandlilaastudeta. Aga suhkrut panin 1,5 dl ja polnud sugugi liiga palju.
Jah tõesti, väga maitsev. Järgmine kord lisan kohupiimasegule kaneeli ka.
Proovisin teha kohupiimavormi rosinate ja õuntega. Kuna Rootsis sellist kohupiima, nagu Eestis osta saab, ei ole, siis proovisin ainult ricottaga. Ja tuli nii hea, et kõik jälle sõid esimest korda ja kiitsid!
Kohupiima-õunavorm
Mõnus lapsepõlveklassika. Kasuta "tavalist" kohupiima, mitte torukohupiima!