Kama-kaneelijäätis

Jogurtiga kamajäätis.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl piima

4.5 dl maitsestamata jogurtit

2 sl suhkrut

3 sl kamajahu

0.5 tl kaneeli

1 sl Vana Tallinna likööri

Valmistamine

Kuumuta piim suhkruga keemiseni, siis lisa kaneel ja jahuta.

Sega jogurt kamaga, seejärel lisa jahtunud piimale ning maitsesta Vana Tallinnaga.

Tõsta jahtunud segu sügavkülma. Umbes tunni pärast vahusta jäätisemass saumikseriga ning tõsta tagasi sügavkülma. Korda protsessi kokku kaks-kolm korda ning seejärel jäta jäätis ligikaudu neljaks tunniks sügavkülma.

Retsept on pärit ajakirjast TervisPluss (retsepti autor: Rudolf Visnapuu, hotelli Kolm õde peakokk). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 11.06.2009 23:02

Oli muidu isegi päris hea, ainult natuke magusam oleks võinud olla, seda siis minu arvates.

Pille
postitatud 23.02.2017 12:02

Zoozi saadetud foto:

Helena Veltson
postitatud 19.03.2014 12:40

Päris huvitav retsept peaks proovima.

Kaare
postitatud 23.02.2017 11:46

Mul ei õnnestunud jäätisekulbiga ilusaid palle saada, jäätis laguneb kergesti, on selline kare. Kuulub heas mõttes huvitavate retseptide hulka :) Kui vaja midagi teistmoodi ja eestipärast pakkuda, siis sobib hästi.