Kuumuta vesi väikeses potis keemiseni, tõsta tulelt. Lisa hibiskitee või kuivatatud õied, kata pott kaanega ning lase 15 minutit tõmmata. Kurna/eemalda teepakid, vedelik hoia alles :)
Lisa saadud hibiskiekstraktile suhkur ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades kuni suhkur on lahustunud. Tõsta kuumust, keeda minut aega tugeval tulel, lisa pikuti poolitatud vanillikaun (kaabi seemned noaga eelnevalt lahti, siis tuleb maitsvam). Lase siirupil jahtuda.
Samal ajal püreesta maasikad ning suru läbi peene sõela.
Sega jahtunud siirup ning maasikapüree ning töötle jäätisemasinas sorbetiks.
Kui jäätisemasinat ei ole, siis pane segu külmakindlasse kaanega nõusse ning tõsta tunniks ajaks sügavkülma. Siis võta välja ja sega suure kahvliga hoolega läbi. Pane uuesti sügavkülma, siis sega kahvliga läbi, uuesti külma jne. Tee nii kokku kolm korda, kuni karbis on ühtlaselt jäätunud sorbett.
Hibiski-maasikasorbett
Hapu hibisk ehk karkade annab sellele maasikasorbetile eriti intensiivse maasikatooni ning vahva maitsenüansi.